In FocusTop News

Amendă de 113.000 de euro pentru operațiuni ilegale de cabotaj, în Danemarca

De la 1 ianuarie 2021, în Danemarca au intrat în vigoare noi prevederi pentru transportul în regim de cabotaj

O companie germană și alta daneză au primit o amendă totală de 846.000 de coroane daneze (aprox. 113.000 de euro), pentru operațiuni ilegale de cabotaj, în Danemarca.

Săptămâna trecută, poliția daneză a efectuat un control la Funen, unde a verificat, printre altele, și o companie germană de transport care s-a dovedit a avea multe pe conștiință.

Amendă de 113.000 de euro pentru operațiuni ilegale de cabotaj, în Danemarca

După o investigație preliminară a autorităților daneze, compania germană a fost acuzată că a efectuat 30 operațiuni ilegale de cabotaj, iar în 23 de cazuri acesta nu a înregistrat activitatea de transport în Registrul operațiunilor străine din Danemarca.

De asemenea, transportatorul german a fost acuzat de depășirea termenului limită de 7 zile în cazul operațiunilor de cabotaj, lipsa documentației pentru cursele efectuate și pentru încălcarea regulilor privind transportul special.

Pentru încălcările sale, compania germană de transport a fost sancționată cu 561.000 de coroane daneze, aproximativ 75.450 de euro, pe care a plătit-o a doua zi.

VEZI ȘI: Șofer bulgar de camion amendat cu peste 21.000 de euro, în Danemarca

În același caz, o companie daneză a fost acuzată de complicitate la operațiunile ilegale de cabotaj, aceasta fiind sancționată cu o amendă de 285.000 de coroane daneze, aproximativ, 38.320 de euro.

Înregistrarea curselor în Danemarca 

Vă reamintim că, toate companiile care efectuează transport în regim de cabotaj, în Danemarca (transport marfă, transport cu autobuz/autocar sau transport combinat) sunt obligate să-și înregistreze cursele în Registrul operațiunilor străine din Danemarca și să respecte noi prevederi legate de salariul minim.

Din aceeași categorie...

Back to top button