In FocusTop News

Luxemburg: Amendă de 1.500 de euro pentru utilizarea incorectă a tahografului

Utilizarea incorectă a tahografului poate duce la amenzi foarte mari sau chiar la puncte de penalizare ERRU.

La începutul lunii noiembrie, un șofer de camion din Luxemburg a fost amendat cu aproape 1.500 de euro pentru că a utilizat în mod greșit activitatea „timp la dispoziție” din tahograf. Amenzi similare au fost date și în Franța.

Luxemburg: Amendă de 1.500 de euro pentru utilizarea incorectă a tahografului

Însă, aceste greșeli costisitoare pot fi evitate.

Activitatea „timp la dispoziție” nu reprezintă o pauză sau o odihnă și nu se consideră o întrerupere a celor 4,5 ore de conducere. Excepție face timpul la dispoziție în cazul echipajelor.

Ceea ce este derutant pentru șoferii de camion este faptul că tahografele calculează timpul la dispoziție din setarea implicită ca o pauză/întrerupere a celor 4,5 ore de conducere neîntreruptă. După un minim de 45 de minute de „timp la dispoziție”, tahograful va „reseta” din nou acest timp de conducere.

VEZI ȘI: Eastship a livrat două turbine de gaz către Rompetrol Energy

În funcție de marcă sau de versiune, această setare implicită poate fi ajustată astfel încât tahograful să nu contabilizeze timpul de disponibilitate ca pauză sau oprire.

În acest caz, înregistrarea incorectă a timpului de disponibilitate a dus la 10 încălcări ale timpului de conducere de 4,5 ore, deoarece nu a fost înregistrată nicio pauză sau repaus. Dintre acestea, șase sunt considerate „încălcări foarte grave”, care pot duce în cele din urmă la puncte de penalizare ERRU.

Din aceeași categorie...

Back to top button