Știri

Amendă totală de 158.000 de euro, în Germania, pentru fraudarea timpilor de condus

Un șofer de camion și compania pentru care lucra au primit o amendă totală de 158.000 de euro, în Germania, pentru fraudarea timpilor de condus. Mai exact, poliția a constatat și demonstrat că șoferul a condus aproximativ 63 de ore fără pauză.

În luna iulie 2020, un echipaj al poliției de autostradă a oprit, pe A3 în Germania, un camion care transporta marfă paletizată. Șoferului i s-au cerut documentele de transport și i s-a verificat cardul tahograf.

Amendă totală de 158.000 de euro, în Germania, pentru fraudarea timpilor de condus

În cadrul inspecției, agenții de poliție au descoperit că distanțele parcurse, dar și orele înscrise pentru încărcare și descărcare din ultimele patru săptămâni ce figurau pe hârtie nu erau în concordanță cu datele din tahograf.

Astfel au apărut primele suspiciuni că șoferul, în vârstă de 44 de ani, utiliza două carduri tahograf. Din acest motiv, polițiștii au efectuat verificări suplimentare. Aceștia au analizat și informațiile disponibile pe cardul de combustibil găsit în cabina camionului și astfel au putut să reconstituie cu exactitate traseul șoferului.

Una dintre benzinării era în Austria și în cadrul cercetărilor, procurorul de caz a solicitat înregistrările video din zilele în care camionul a alimentat acolo, confirmând astfel fereastra de timp în care șoferul a circulat cu camionul și în care a folosit un al doilea card tahograf.

VEZI ȘI: Noi reguli pentru șoferii de camion care intră din Polonia în Germania

Cercetările ulterioare, efectuate și la sediul companiei, au scos în evidență și alte încălcări ale legislației muncii și neplata asigurărilor sociale. După o perioadă de cercetare care a durat aproximativ 8 luni, autoritățile au decis sancționarea cu 39.500 de euro a șoferului și cu 118.500 de euro a companie pentru care acesta lucra, scrie publicația germană pnp.de.

De asemenea, informațiile au fost predate și Biroului federal pentru transportul de mărfuri (BAG) care continuă cercetările la sediul companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button