Amendă 20.000 de euro pentru încălcarea regulilor privind detașarea transnațională

Amendă 20.000 de euro pentru încălcarea regulilor privind detașarea transnațională
O companie de transport rutier din Italia a fost amendată cu 20.000 de euro pentru încălcarea regulilor privind detașarea transnațională a șoferilor, scrie Uomini e Trasporti.

Transportatorul rutier din Tavullia, provincia Pesaro-Urbino, regiunea Marche a fost amendat cu 20.000 de euro de Inspectoratului Muncii din Italia, deoarece a încălcat regulile privind detașarea transnațională în cazul a 11 șoferi de camion români, angajați printr-o companie de intermediere a forței de muncă din România.

Amendă 20.000 de euro pentru încălcarea regulilor privind detașarea transnațională

Această metoda, care încalcă legislația privind detașarea transnațională, este una des folosită de marile companii de transport din Italia, Franța sau Spania în țările din Europa de Est, precum România sau Slovacia, în scopul de a ocoli plata contribuțiilor sociale în țara de origine.

De altfel, compania de intermediere a forței de muncă din România a explicat într-o notă trimisă Inspectoratului Muncii din Italia că a fost autorizată pentru intermedierea forței de muncă, adoptând regimul de impozitare și plata contribuțiilor în țara de origine, adică România.

VEZI ȘI: Reportaj: Ai suferit un accident rutier in Germania și nimeni nu oprește

Conform informațiilor publicate de presa din Italia, cei mai mulți dintre șoferii de camion români descoperiți, lucrau de mult timp în cadrul companiei de transport italiene iar, în unele cazuri, aceștia se relocaseră cu întreaga familie în Italia.

Utilizând acestă metodă, compania italiană a ocolit plata contribuțiile sociale pentru angajații săi în Italia, aceasta plătind doar „chiria forței de muncii” către compania din România care, la rândul său, a plătit contribuția aferentă la bugetul de stat din România, semnificativ mai mică.

Follow #infotrucker