ȘtiriTop News

Amendă de 30.000 de euro pentru manipularea tahografului, în Danemarca

Zi cu ghinion pentru un șofer polonez și angajatorul acestuia.

Alături de neplata taxelor de drum, manipularea tahografului este una din cele mai frecvente încălcări a legislației de transport, în Danemarca, conform celor mai recente controale efectuate de poliția daneză.

Marți, 13 aprilie, agenții Tungvognscenter Syd din cadrul Poliției Jutlandei de Sud-Est au oprit pentru un control, lângă Kolding, un camion înmatriculat în Polonia.

Amendă de 30.000 de euro pentru manipularea tahografului, în Danemarca

La o verificare tehnică mai atentă, agenții de poliție danezi au descoperit că tahograful camionului era manipulat, acesta înregistrând odihnă în timpul mersului. Atât șoferul polonez, cât și angajatorul său au recunoscut încălcările.

Fiind considerat un act deliberat de fraudare a timpilor de condus și odihnă, șoferul și transportatorul au primit o amendă cauțiune totală de 225.000 de coroane daneze, aproximativ 30.000 de euro, pentru manipularea tahografului.

VEZI ȘI: Controale care au vizat respectarea noilor reguli de cabotaj, în Danemarca

Deoarece amenda nu a putut fi plătită pe loc, camionul a fost reținut pe poliția daneză până la achitarea integrală a acesteia. Ulterior, o instanță va trebui să decidă dacă șoferul va primi și o suspendare a permisului de conducere, de asemenea, cerută de către poliția daneză.

Din aceeași categorie...

Back to top button