Amendă 500 de euro pentru nerespectarea restricției de tonaj pe podul Bergshäuser Brücke

Amendă 500 de euro pentru nerespectarea restricției de tonaj pe podul Bergshäuser Brücke
Atenție! Autoritățile germane întețesc controalele privind respectarea restricției de tonaj pe podul Bergshäuser Brücke de pe autostrada A44 de lângă Kassel.

Cei prinși că încalcă restricția de tonaj impusă vehiculelor comerciale de peste 3.5 tone pe podul Bergshäuser Brücke de pe A44 riscă o amendă de 500 de euro și suspendarea permisul pentru 2 luni.

Amendă 500 de euro pentru nerespectarea restricției de tonaj pe podul Bergshäuser Brücke

Sistemul automat de cântărire WIM (weight-in-motion) instalat pe autostrada A44 în zona Kassel a costat aproximativ 4 milioane de euro, dar acești bani ar putea fi recuperați rapid de autoritățile din landul Hessen.

În urma controalelor din ultimele două săptămâni au fost înregistrate 451 de procese verbale pentru contravenție, ceea ce înseamnă încasări la buget de aproximativ 225.000 euro.

În final, suma încasată în urma contravențiilor va fi mult mai mare pentru că autoritățile vor păstra această zonă de control activă până cel puțin în aprilie.

VEZI ȘI: ZF a echipat un autobuz Alexander Dennis cu sistem de propulsie de tip Fuel Cell

Controlul are ca scop depistarea vehiculelor comerciale cu o greutate mai mare de 3.5 tone care trec peste podul Bergshäuser.

Interdicția de greutate intordusă la începutul lunii ianuarie 2019 pe podul Bergshäuser Brückeeste semnalizată din timp, dar autoritățile au constatat că nu se respectă acest lucru și tocmai de aceea au intensificat controalele în zonă.

În afara amenzii de 500 de euro, șoferii care sunt depistați cu vehicule comerciale de peste 3.5 tone pot rămâne și 2 luni fără carnet.

Follow #infotrucker