Știri

Amendă de 13.000 de euro pentru manipularea tahografului în Franța

Un camionagiu italian a fost amendat cu 13.000 de euro după ce a fost depistat în cadrul unui control de rutină că utiliza un dispozitiv electronic pentru manipularea tahografului.

Este binecunoscut faptul că jandarmeria franceză este foarte strictă atunci când vine vorba de controlul respectării timpului de condus și odihnă, iar, în general, majoritatea șoferilor de camion care tranzitează această țară sunt foarte atenți din acest punct de vedere.

Amendă de 13.000 de euro pentru manipularea tahografului în Franța

Totuși, există și excepții de la regulă.

Pe 30 august, în timpul unei verificări rutiere la punctul de taxare Limas de pe autostrada Villefranche-sur-Saône, jandarmii au oprit un camion cu numere de Italia care avea 20 de încălcări ale programului de condus și odihnă în 28 de zile.

Mai exact, aceasta avea montat un echipament electronic prin care falsifica orele de condus și odihnă.

În timpul verificării datelor de pe cardul tahograf, agenții au detectat 20 de încălcări ale timpilor de condus și odihnă în ultimele 28 de zile înregistrate.

Conform informațiilor furnizate de jandarmeria franceză, șoferul de camion italian condusese peste 100 de ore în loc de 56 de ore, iar în unele cazuri acesta a condus chiar și 16 ore fără să se odihnească.

VEZI ȘI: Locul unde prind viață motoarele Volvo Trucks

Agenții de control l-au amendat pe șofer cu 13.000 de euro. Deoarece acesta nu a avut la el suma necesară pentru a plăti amenda la fața locului, acesta a fost reținut pentru 45 de ore.

În același loc și în aceeași zi, un alt camion din Italia condus de un șofer bulgar, a fost controlat.

Pe lângă o încălcare a timpului de condus, jandarmii au descoperit că vehiculul nu a plătit taxa de drum pe autostrada Paris-Rhin-Rhône.

În acest caz, șoferul bulgar a fost amendat cu 1.400 de euro pentru neplata taxei și cu 135 de euro pentru nerespectarea programului de condus.

Din aceeași categorie...

Back to top button