Știri

Amenda de 16.000 euro pentru camioane italiene in Franta

Ofiterii de politie francezi au oprit in apropiere de Marsilia un vehicul comercial inmatriculat in Italia cu doi soferi de cetatenie marocana care au manipulat fraudulos tahograful. Acestia au primit o amenda record de 15.525 euro iar camionul a fost sechestrat pana la plata amenzii.

Asa cum reiese din raportul oficial, citat de ziarul francez Flash Transport, povestea a inceput pe 11 martie, cand patrula de politie a decis sa urmareasca un vehicul timp de 14 kilometri, inainte de a-l opri. La verificarea tahografului, se pare ca, in perioada cat acesta a fost urmarit, acesta a inregistrat doar trei kilometri. In plus, raportul arata ca vehiculul a accelerat de la 0 – 90 km/h in doar doua secunde.

Agentii francezi au dus camionul la un centru specializat, unde unul dintre cei doi soferi a marturisit in cele din urma si a explicat unde este dispozitivul care modifică datele tahograf. Inginerii au gasit un generator de impulsuri ascuns in spatele panoului de aer conditionat. Pe scurt, un sistem mult mai sofisticat decat deja banalul magnet.

La sfarsitul anchetei, cei doi soferi au fost amendati cu suma de 15.525 de euro iar camionul a fost pus sub sechestru pana la plata integrala a amenzii.

Din aceeași categorie...

Back to top button