Știri

Amendă de 8.000 de euro pentru un șofer care a întors pe A10, în Italia

Poliția din Genoa a dat o amendă de 8.000 de euro pentru un șofer de camion care a efectuat o întoarcere periculoasă pe autostrada A10.

Incidentul produs marți seară a avut consecințe și pentru compania de transport, vehiculul fiind reținut pentru trei luni. Poliția din Genoa a subliniat că manevra, efectuată chiar înaintea ieșirii dintr-un tunel, este ”strict interzisă” și ”extrem de periculoasă”.

Amendă de 8.000 de euro pentru un șofer care a întors pe A10, în Italia

Din fericire, ea nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Potrivit poliției, când manevra a fost observată de operatorii autostrăzii, a fost activat imediat sistemul de alertare. Mesaje despre un pericol iminent au fost transmise prin panourile de informații ale autostrăzii.

Șoferul de camion, despre care s-a precizat doar că este din estul Europei, precum și șoferul unui autoturism care a efectuat aceeași manevră câteva minute mai târziu, au fost opriți la scurt timp de poliție și amendați.

VEZI ȘI: Un nou centru de control pentru camioane pe A22, în Italia

Potrivit poliției, șoferul de camion riscă pierderea permisului de conducere și o amendă de până la 8.000 de euro. În plus, camionul va fi reținut timp de trei luni.

Poliția a sesizat de asemenea Procuratura de pe lângă Tribunalul din Genoa pentru a depune acuzații suplimentare pentru încălcări ale legilor privind siguranța rutieră.

Din aceeași categorie...

Back to top button