Știri

Amenda de 80.000 de euro în Spania pentru încalcarea legislației tahografului

O companie spaniolă a primit o amendă de 80.000 de euro, deoarece nu a furnizat date cu privire la perioadele de condus și odihnă pentru mai mulți șoferi angajați.

Ministerul Dezvoltării din Spania, care are atribuții de verificare a transporturilor, a amendat compania de transport Cealgo cu 80.000 de euro, deoarece nu a furnizat date cu privire la perioadele de conducere și odihnă pentru 20 de șoferi angajați.

Amenda de 80.000 de euro în Spania pentru încalcarea legislației tahografului

Amenda record primita de compania de transport a venit in urma unei anchete lansate de catre autoritatile spaniole in mai 2014, ce a avut la baza informatii publicate in ziarul online La Opinion.

În timpul anchetei, procurorul a cerut de mai multe ori trimiterea unele informatii cu privire la gestionarea și utilizarea tahografelor a 20 de vehicule din parcul companiei, inclusiv datele stocate de ore de conducere și perioadele de odihna pentru conducatorii auto, toate fara succes.

Prin urmare, ministerul a dispus o amenda de 4.000 de euro, pentru fiecare din cele 20 de vehicule.

În cazul în care compania de transport Cealgo se decide să plateasca amenda în mai putin de 30 de zile, aceasta va beneficia de o reducere, urmând să plătească doar 56.000 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button