Amenda de 80.000 de euro in Spania pentru incalcarea regulilor tahograf

manipularea tahografului

Ministerul Dezvoltarii din Spania, care are atributii de verificare a transporturilor, a amendat compania de transport Cealgo cu 80.000 de euro deoarece nu a furnizat date cu privire la perioadele de conducere si odihna pentru 20 de soferi profesionisti angajati.

Amenda record primita de compania de transport a venit in urma unei anchete lansate de catre autoritatile spaniole in mai 2014, ce a avut la baza informatii publicate in ziarul online La Opinion.

Amenda de 80.000 de euro in Spania pentru incalcarea regulilor tahograf

In timpul anchetei, procurorul a cerut de mai multe ori trimiterea unele informatii cu privire la gestionarea si utilizarea tahografelor a 20 de vehicule din parcul companiei, inclusiv datele stocate de ore de conducere si perioadele de odihna pentru conducatorii auto, toate fara succes. Prin urmare, ministerul a dispus o amenda de 4.000 de euro, pentru fiecare din cele 20 de vehicule.

In cazul in care compania de transport Cealgo se decide sa plateasca amenda in mai putin de 30 de zile, aceasta va beneficia de o reducere, urmand sa plateasca doar 56.000 de euro.

Follow #infotrucker