Amendat cu 5.000 de euro pentru că nu a putut comunica în limba germană

Amendat cu 5.000 de euro pentru că nu a putut comunica în limba germană
Un șofer italian care efectua un transport special în Germania a fost amendat cu 5.000 de euro, pe motiv că nu a putut comunica în limba germană cu agenții de poliție.

Amenda primită de un șofer italian care efectua un transport special în Germania, pe motiv că nu a putut comunica în limba germană cu agenții de poliție, a agitat spiritele în rândul asociațiilor de transport din Italia, care solicită adoptarea de măsuri similare de către autoritățile italiene.

Amendat cu 5.000 de euro pentru că nu a putut comunica în limba germană

Reprezentanții asociației FAI din Milano spun că sancțiunea primită de compania de transport din Italia n-are legătură cu competențele lingvistice ale șoferului, ci cu “concurența neloială”.

VEZI ȘI: DKV extinde rețeaua de distribuție din Austria cu 77 de stații A1

Pe de altă parte, poliția germană spune că șoferii companiilor de transport străine care efectuează transport special pe teritoriul Germaniei, trebuie să cunoască limba germană, ori dacă acesta n-o cunoaște, alături de el trebuie să existe o persoană vorbitoare de germană, invocând articolele 46 și 49 din Codul Rutier german.

Proprietarul companiei italiene a contestat amenda pe baza principiului liberei circulații a mărfurilor, dar avertizează că, inclusiv Franța cere șoferilor profesioniști care efectuează transporturi speciale să cunoască la un nivel avansat limba franceză.

Follow #infotrucker