ȘtiriTop News

Amendați pentru parcare ilegală pe rampa de acces în zona de odihnă, în Danemarca

Trei șoferi sloveni de camion au fost amendați în Danemarca pentru parcare ilegală pe rampa de acces a unei parcări între Vejle și Kolding.

În dimineața zilei de marți, 11 ianuarie, trei șoferi sloveni de camion sloveni s-au trezit cu o amendă de 3.000 de coroane daneze (aprox. 300 de euro) fiecare pentru parcare ilegală pe rampa de acces în zona de odihnă Skærup Rasteplads, între Kolding și Vejle.

Amendați pentru parcare ilegală pe rampa de acces în zona de odihnă, în Danemarca

Poliția din Danemarca efectuează acest tip de controale cu regularitate din 2018, când au intrat în vigoare noi reguli care stipulează, de exemplu, că se poate parca doar în locurile special amenajate și pe o perioadă de maxim 25 de ore în zonele de odihnă.

Motivul introducerii acestor noi reguli a fost că în unele zone de odihnă de-a lungul autostrăzilor, utilizate în special de șoferii străini de camion, au fost experimentate supraaglomerări.

Conform poliției daneze, zona de odihnă de la Skærup a fost de-a lungul timpului unul din locurile unde șoferii de camion parcau ilegal pe rampa de acces. Însă, odată cu introducerea noilor reguli și controlul regulat al poliției, frecvența a scăzut.

VEZI ȘI: Lista actualizată a rampelor pentru îndepărtarea gheții de pe camion din Germania

De altfel, frecvența acestor controale este aproape zilnică, așadar, șoferii de camion ar trebui să fie precauți și să nu oprească ilegal pe rampa de acces.

Spre deosebire de șoferii danezi de camion, care pot plăti amenda electronic, șoferii străini trebuie să plătească amenda pe loc și în numerar pentru a putea să-și mai continue drumul.

Din aceeași categorie...

Back to top button