Știri

Amenzi de aproape 50.000 de euro pentru încălcări privind cabotajul în Germania

Amenzi de aproape 50.000 de euro date de BAG în cadrul ultimei acțiuni de control care a vizat respectarea legislației privind cabotajul în Germania.

Amenzi de aproape 50.000 de euro pentru încălcări privind cabotajul în Germania

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) a derulat, la finalul lunii februarie, o nouă acțiune de control la nivel național, care a vizat respectarea legislației privind cabotajul în Germania.

În cele 31 de puncte de control de pe cele mai tranzitate rute din Germania au fost oprite 745 de camioane, dintre acestea, 46 încălcând prevederile privind cabotajul. Rutele cu cele mai multe probleme au fost pe A81 și pe A5, precum și în portul Hamburg.

VEZI ȘI: Belgia contestă Pachetul de Mobilitate la Curtea Europeană de Justiție

Reprezentanții BAG nu au comunicat și numărul efectic de camioane care chiar efectuau curse în regim de cabotaj, din totalul celor 745 de vehicule verificate, dar au spus că în luna aprilie vor publica datele statistice și un raport complet după controalele înregistrate în primele 3 luni din 2021.

În cadrul aceste acțiuni au fost descoperite însă și alte probleme. Din totalul de 745 de vehicule controlate, în cazul a 175 de șoferi s-au verificat contractele de muncă și asigurări sociale, iar 68 de șoferi au fost verificați dacă au respectat programul de condus și odihnă. Astfel au fost constatate 35 de încălcări ale legislației muncii și trei încălcări în ceea ce privește pauzele săptămânale de odihnă.

Amenzile totale în urma acestei acțiuni de control au fost de 49.678 de euro. Reprezentanții BAG au anunțat cel puțin 3 controale naționale pentru depistarea cabotajului ilegal și în luna martie.

Din aceeași categorie...

Back to top button