ȘtiriTop News

Amenzi de până la 1.000 de euro în Belgia pentru obstacolele din parbriz

Poliția din Belgia emite amenzi de până la 1.000 de euro pentru obiectele prezente pe bord și parbriz care nu sunt necesare în timpul condusului. Sunt exceptate aparatele de taxare, vignetele și dispozitivele GPS.

Gerry Peeters, comisar la Poliția Rutieră din Limburg, a dat mai multe detalii despre ce amenzi se acordă în Belgia pentru lipsa de vizibilitate prin parbriz.

Amenzi de până la 1.000 de euro în Belgia pentru obstacolele din parbriz

”Cu un parbriz liber și curat, șoferul poate vedea mai bine și reacționa mai rapid. Înțelegem că șoferii locuiesc în cabină și vor să o decoreze după propriile gusturi, dar totul are o limită. De exemplu, vizibilitatea din cabină nu poate fi obstrucționată de obiecte, crăpături sau murdărie”, a explicat Peeters.

Cea mai mică amendă, de cel puțin 75 de euro, se acordă pentru obstrucțiile și avariile minore aflate în afara razei de acțiune a ștergătoarelor.

Dacă obstacolele sau avariile parbrizului se află în raza de acțiune a ștergătoarelor, pedeapsa este îndepărtarea imediată a obiectelor și cel puțin 350 de euro.

Pentru abaterile grave, în care vizibilitatea este afectată serios, amenda poate ajunge la 1.000 de euro. De asemenea, șoferul va trebui să îndepărteze obiectele înainte de a putea reporni.

VEZI ȘI: Cel mai lung prototip MAZ: 47 de metri, 3 semiremorci și 3 motoare

În timpul controalelor, polițiștii belgieni fac distincție dintre dispozitivele necesare activității de șofer (aparate OBU sau GPS). Vignetele sau parasolarele sunt de asemenea exceptate.

În schimb, este pedepsită prezența pe bord și parbriz a steagurilor, fanioanelor, odorizantelor, jucăriilor, lămpilor, suporturilor pentru pixuri, cafetierelor, scrumierelor sau laptopurilor (cu sau fără GPS).

Din aceeași categorie...

Back to top button