ȘtiriTop News

Amenzi de peste 120.000 de euro date de BAG în luna august

În luna august, BAG a verificat peste 1.500 de vehicule și dat amenzi de peste 120.000 de euro în urma acțiunilor de control care au vizat respectarea legislației privind repausul săptămânal normal în cabină, cabotajul și starea tehnică a camioanelor.

În perioada 10-11 august și 25-26 august, Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) a desfășurat controale la nivel național în 48 de locații, care au vizat respectarea legislației privind cabotajul de cabotaj și starea tehnică a camioanelor.

Amenzi de peste 120.000 de euro date de BAG în luna august

De asemenea, pe 16 august, BAG a efectuat controale naționale în 22 de locații, în care au monitorizat respectarea legislației privind repausul săptămânal normal și s-a asigurat de respectarea reglementărilor de cabotaj. La controale au participat în total peste 300 de inspectori din cadrul serviciului de control rutier și taxare, precum și experți tehnici care au efectuat verificările tehnice.

Controalele au avut loc în special pe rutele utilizate intens de camioane străine, precum și în zonele de parcare utilizate în mod corespunzător.

În cadrul acțiunilor de control din 10-11 august au fost verificate în total 717 de vehicule comerciale, luând în considerare toate domeniile legale. Dintre acestea, 699 au fost verificate pentru a vedea respectarea reglementărilor privind cabotaj, 146 pentru respectarea repausului săptămânal normal și 35 pentru defecte tehnice. În urma acțiunii au fost identificate: o abatere de la interdicția de efectuare a repausului săptămânal normal în cabină, 32 de abateri privind cabotajul, iar cinci camioane au fost depistate cu probleme tehnice majore.

VEZI ȘI: Marea Britanie simplifică examenul pentru permisul de camion: C și C+E în aceeași zi

În cadrul acțiunilor de control din 16 august, au fost luate în considerare toate domeniile legale, fiind verificate în total 260 de vehicule. Dintre acestea, 242 au fost verificate din punct de vedere al legislației șoferilor, 91 de vehicule pentru respectarea reglementărilor de cabotaj și 12 de către experții tehnici. Au fost identificate 33 de încălcări legate de interdicția de a efectua repausul săptămânal normal în cabină, șase încălcări privind cabotajul și doar un camion cu probleme tehnice majore.

De asemenea, în cadrul acțiunilor derulate în perioada 25-26 august au fost luate în considerare toate domeniile legale, fiind verificate în total 591 de vehicule comerciale. Dintre acestea, 554 au fost verificate pentru a vedea dacă respectă reglementările de cabotaj, 174 pentru legislația personalului de conducere și 30 pentru a vedea dacă corespund tehnic. Au fost indentificate 23 de încălcări ale regulilor de cabotaj și o încălcare a legislației privind repausul săptămânal normal. De asemenea, opt vehicule au fost depistate cu probleme tehnice majore în cadrul inspecției.

Luând în considerare toate domeniile controlate, BAG a dat amenzi garanție în valoare totală de 121.853 de euro

Din aceeași categorie...

Back to top button