Știri

Amenzi de peste 41.800 lei aplicate de Poliția Rutieră, RAR și ISCTR în București

În urma acțiunii de control desfășurate de Poliția Rutieră, RAR și ISCTR, au fost aplicate 60 de amenzi, în valoare de peste 41.800 lei.

La 25 septembrie, Poliția Rutieră în colaborare cu inspectori din cadrul ISCTR și RAR au organizat o acțiune comună de control care a avut drept scop creșterea siguranței rutiere pe drumurile din București, prin verificarea legalității transporturilor rutiere de mărfuri generale și mărfuri periculoase cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Amenzi de peste 41.800 lei aplicate de Poliția Rutieră, RAR și ISCTR în București

Obiectivele acțiunii au fost verificarea respectării timpilor de condus și odihnă de către șoferi, legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, dar și existența atestării metrologice a tahografului.

Totodată, s-au verificat documentelor necesare și obligatorii de la bordul autovehiculelor, verificarea modului de completare a documentelor de transport în cazul tranportului de mărfuri periculoase (ADR), menținerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri.

VEZI ȘI: Caspy Europarking, prima parcare securizată pentru camioane din sudul României

De asemenea, s-a acordat o atenţie sporită asupra elementelor privind siguranţa circulaţiei, precum starea psiho – fizică a șoferilor, testarea cu aparatul alcooltest a tuturor șoferilor, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri și valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Acțiune de control Poliția Rutieră, RAR și ISCTR în București: 60 de amenzi aplicate și 19 certificate de înmatriculare retrase

În urma activităților de control desfășurate de Poliția Rutieră, RAR și ISCTR în București, au fost aplicate 60 de amenzi, în valoare de peste 41.800 lei, din care 52 pentru deficiențe tehnice constate la autovehicule, 3 pentru alte abateri prevăzute de OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru lipsa documentelor necesare efectuării transportului rutier și una pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate și 2 seturi plăcuțe de înmatriculare.

Din aceeași categorie...

Back to top button