Amenzi de peste 460.000 de coroane daneze pentru încălcarea legislația privind cabotajul

Amenzi de peste 460.000 de coroane daneze pentru încălcarea legislația privind cabotajul
Tungvognscenter Syd a aplicat amenzi de sute de mii de coroane daneze transportatorilor autohtoni și străini, care au încălcat legislația privind cabotajul.

Tungvognscenter Syd, autoritatea de control a traficului greu din Danemarca, a început 2021 în forță cu acțiuni de control a traficului greu cu accent pe respectarea legislației privind cabotajul.

Amenzi de peste 460.000 de coroane daneze pentru încălcarea legislația privind cabotajul

În cadrul controalelor derulate pe parcursul a trei zile, la Horsens, Fredericia, Taulov, Padborg și Sønderborg, Tungvognscenter Syd a aplicat amenzi de aproape 465.000 de coroane daneze (aprox. 62.000 de euro) transportatorilor autohtoni și străini pentru încălcarea legislației privind cabotajul.

Pe lângă încălcarea legislației privind cabotajul, autoritățile daneze au mai dat amenzi și pentru lipsa autorizațiilor sau CMR-urilor, erori sau omisiuni în documentele de transport, neplata taxelor de drum și probleme tehnice la vehicule.

În cadrul controalelor a fost oprit un camion condus de un șofer filipinez în vârstă de 45 de ani. În urma verificărilor s-a constatat că acesta, angajat al unei mari companii danezo-poloneză, a efectuat mai multe operațiuni de cabotaj decât este permis.

În plus, au existat deficiențe în documentele de transport. În acest caz, șoferul și compania au primit o amendă totală de 65.000 de coroane daneze (aprox 8.700 de euro). Camionul și-a putut continua drumul doar după ce amenda a fost achitată integral.

VEZI ȘI: Germania a lansat “Programul rabla” pentru camioane

Aceeași amendă a primit-o și un șofer român în vârstă de 46 de ani, aflat la volanul unui camion înmatriculat în România, care efectua transport în contul unei case de expediții daneze. În urma verificărilor efectuate, șoferul a încălcat legislația privind cabotajul și, în plus, nu avea niciun document în regulă. O parte erau lipsă, iar o parte incomplete. Acesta a putut să-și continue drumul doar după plata integrală a amenzii.

Pe lângă faptul că transportatorii străini care au încălcat legislația au trebuit să plătească individual o amendă garanție, patru companii daneze au fost acuzate de complicitate la încălcarea legislației de transport.

Follow #infotrucker