ȘtiriTop News

Amenzi de peste un milion de lei date transportatorilor rutieri de ISCTR

În urma verificării în trafic a 575 de camioane, ISCTR a depistat 219 contravenții și aplicat amenzi în valoare totală de peste un milion de lei transportatorilor rutieri de mărfuri.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) desfășoară în perioada 1 – 8  august o serie de acțiuni de control, ce au drept scop protejarea sectoarelor de drum intens tranzitate de vehicule de transport de marfă și descurajarea transporturilor ilegale de marfă.

Amenzi de peste un milion de lei date transportatorilor rutieri de ISCTR

Astfel, pe drumurile spre și dinspre Portul Constanța, utilizate pentru transportul mărfurilor pe autostrada A2 București – Constanța (la Fetești), la Hârșova pe E60 și la Măcin pe E87 sunt amplasate puncte de control. Controalele se desfășoară 24 de ore din 24, acestea fiind organizate de 16 echipaje ale ISCTR.

Până la data de 6 august, inspectorii ISCTR au verificat 575 de autovehicule, din care 357 efectuat transport de produse agricole sau materiale de construcții, 195 efectuat transport de mărfuri generale și 23 de alte mărfuri.

VEZI ȘI: Hyundai începe producția de serie a camionului cu hidrogen XCIENT Fuel Cell

Din cele 575 de autovehicule controlate, 409 dintre vehiculele menționate mai sus au fost cântărite, iar 131 au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea acestora în legalitate. Toate autovehiculele cărora li s-a permis să își continue drumul au îndeplinit întru totul cerințele și obligațiile legale, la plecarea din punctele de control.

Amenzi de peste un milion de lei date transportatorilor rutieri de mărfuri de ISCTR

De asemenea, inspectorii ISCTR au întocmit 179 de procese verbale de constatare a contravențiilor și au sesizat un număr de 219 contravenții, dintre care:

  • 70 pentru încălcarea regimului drumurilor;
  • 122 pentru nerespectarea legislației sociale;
  • 25 pentru abateri privind legalitatea transportului;
  • 2 pentru lipsa rovinietei;

Cumulat, amenzile aplicate însumează peste un milion de lei.

„Asemenea controale sunt esențiale pentru menținerea infrastructurii rutiere într-o stare bună. Mă bucur că Inspectoratul intensifică aceste acțiuni și le extinde, așa cum am cerut de la începutul mandatului meu. Conducerea I.S.C.T.R are toată susținerea mea în acest demers”, spune Cătălin Drulă, ministrul transporturilor și infrastructurii, care salută acțiunile ISCTR.

În urma rezultatelor îngrijorătoare, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și ISCTR anunță că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, în vederea descurajării transporturilor ilegale de marfă.

Din aceeași categorie...

Back to top button