Știri

Amenzi mai mari în Olanda, de la 1 martie

Începând de astăzi, 1 martie 2022, în Olanda se aplică amenzi mai mari pentru diverse încălcări ale legii. De exemplu, folosirea telefonului la volan costă acum 350 de euro.

Nici până acum amenda pentru cei prinși că utilizează telefonul în timp ce conduc nu era prea mică: 280 de euro. Se pare însă că această sumă nu a fost suficientă pentru a descuraja acest comportament. Astfel, autoritățile au decis nu doar creșterea pedepsei, ci și înmulțirea controalelor din vehicule nemarcate, precum rulote sau autocare.

Amenzi mai mari în Olanda, de la 1 martie

O altă amendă mai mare care se poate aplica și șoferilor de camion este cea legată de circulația inutilă pe banda din stânga. Aceasta va aduce la bugetul statului olandez 220 de euro.

VEZI ȘI: DAF a oprit furnizarea de camioane și piese către Rusia

Amenzi mai mari se vor plăti de azi înainte în Olanda și pentru nepurtarea centurii de siguranță (150 de euro) sau pentru staționarea fără motiv pe banda de urgență (250 de euro). De asemenea, ignorarea unei interdicții de depășire (crucea roșie de pe autostrăzi) va costa de acum înainte 250 de euro.

Nu toate amenzile s-au scumpit începând de astăzi. Totuși, aceste situații se pot aplica foarte rar în cazul camioanelor. De exemplu, amenda pentru provocarea de zgomot inutil a fost redusă de la 400 la 250 de euro. De asemenea, amenda pentru parcarea pe un loc pentru persoane cu dizabilități a fost redusă de la 490 la 400 de euro.

Toate amenzile valabile începând de astăzi pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button