Pachet de MobilitateTop News

Amenzi mai mari pentru violarea timpilor de condus în Suedia

În plus, contravențiile transportatorilor din străinătate trebuie plătite pe loc.

Începând de la 24 mai, Suedia va aplica amenzi mai mari pentru încălcarea regulilor privind timpii de condus și de odihnă. Companiile străine vor trebui să plătească amenda pe loc, în caz contrar camionul urmând a fi imobilizat.

Guvernul din Suedia a anunțat că transportatorii ai căror șoferi încalcă regulile privind timpii de condus și de odihnă vor trebui să plătească amenzi mai mari. De asemenea, companiile din afara Suediei trebuie să plătească amenzile imediat.

Amenzi mai mari pentru violarea timpilor de condus în Suedia

”Trebuie să avem ordine pe drumurile noastre, dar și condiții decente pentru șoferii profesioniști. Companiile care își exploatează șoferii trebuie să plătească. Pentru mine, este de neconceput ca o companie să poată face bani afectând condițiile de muncă și siguranța”, a declarat Tomas Eneroth, Ministrul Infrastructurii.

Suedia a fost unul dintre inițiatorii setului de reguli pentru transporturile comerciale, grupate sub Forma Pachetului de Mobilitate. Printre noile reguli se numără interdicția de a petrece perioada de odihnă normală în vehicul sau obligația transportatorilor de a organiza activitatea astfel încât șoferii să poată reveni în țară în mod regulat, dacă doresc acest lucru.

VEZI ȘI: Din ce în ce mai multe cazuri de cabotaj ilegal descoperite în Suedia

”Pentru ca noile reguli să aibă impact, guvernul a decis introducerea unor sancțiuni pentru companiile care nu le respectă”, se mai arată în anunțul autorităților suedeze.

În plus, pentru a putea impune sancțiunile companiilor din străinătate care violează regulile privind perioadele de condus și de odihnă, guvernul a decis ca acestea să plătească amenzile pe loc, în timpul controalelor.

Dacă o companie de transport nu dorește să plătească imediat, poliția va lua măsurile necesare pentru a împiedica continuarea călătoriei.

Din aceeași categorie...

Back to top button