ȘtiriTop News

Amenzi pentru abateri privind tahograful, în Olanda

Amendă de 4.400 de euro pentru un șofer patron care conducea fără card tahograf.

Joi, 29 aprilie, Inspectoratul de Mediu și Transport (ILT) din Olanda a efectuat un control al camioanelor, în cadrul căruia a fost depistate mai multe abateri privind tahograful.

În cadrul acțiunii de control pe autostrada A1, lângă Apeldoorn, agenții ILT au depistat o formă oarecum învechită de manipulare a tahografului, precum și un șofer patron care conducea fără card tahograf.

Amenzi pentru abateri privind tahograful, în Olanda

VEZI ȘI: Apel al poliției germane către șoferii de autoturisme: Nu mai tăiați calea camioanelor!

Într-un caz, autoritățile olandeze au amendat șoferul unui camion echipat cu tahograf analog, deoarece acesta nu completase integral mijlocul diagramei. Pentru că nici nu era angajat al companiei de transport, acestuia i-a fost interzis să-și mai continue drumul, camionul fiind blocat. Astfel, compania a trebuit să trimită un șofer de schimb.

Însă, surpriză! Șoferul trimis să-și înlocuiască ”colegul” a aruncat diagrama tahograf a zilei înainte de control, pentru a ascunde încălcările timpilor de conducere și de odihnă. Astfel că, acesta a fost amendat. În plus, agenții ITL i-au interzis să mai conducă pentru o perioadă de 45 de ore, motiv pentru care compania a trebuit să trimită un al șofer pentru a prelua camionul.

Amendă 4.400 de euro

În timpul aceluiași control, agenții ITL au oprit un camion la volanul căruia se afla chiar de proprietarul companiei de transport, care conducea fără card tahograf.

Amenzi pentru abateri privind tahograful, în OlandaPotrivit acestuia, cardul a expirat din 2017, dar a uitat să solicite eliberarea unuia nou. Acesta a mai declarat că în mod normal conduce camioane echipate cu tahograf analog. Poveștile acestuia nu l-au scutit de amenda de 4.400 de euro.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button