Știri

31.283 de amenzi pentru neplata taxelor de drum în Belgia, în 2020

Neplata taxelor de drum este sport național în Belgia. Doar în regiunea Flandra, 31.283 de amenzi au fost acordate pentru această abatere în 2020, în valoare totală de 12 milioane de euro.

Sistemul belgian de taxe de drum a avut probleme încă de la lansare. Transportatorii s-au plâns în mod repetat că dispozitivele nu funcționează, dar și despre amenzile emise pe nedrept. Multe companii au găsit și o soluție pentru această problemă: profită de cadrul legislativ permisiv și pur și simplu ignoră amenzile primite.

31.283 de amenzi pentru neplata taxelor de drum în Belgia, în 2020

Doar în regiunea Flandra din Belgia, în 2020 s-au emis peste 30.000 de amenzi pentru neplata taxelor de drum. Trei sferturi dintre aceste amenzi au fost impuse camioanelor înmatriculate în alte țări.

Belgienii au însă de mulți ani probleme cu colectarea amenzilor. Astfel, mai puțin de două treimi dintre contravențiile impuse străinilor sunt achitate. Amenzile acordate camioanelor locale sunt plătite în proporție de 75%. Potrivit autorităților, frauda în domeniu este uriașă, de peste 4 milioane de euro.

VEZI ȘI: Belgia contestă Pachetul de Mobilitate la Curtea Europeană de Justiție

În 2020, doar 21 de camioane au fost imobilizate în Flandra până la plata amenzii. În toate celelalte cazuri, camioanele și-au putut continua cursa.

Situația s-ar putea schimba însă în curând. Statisticile din 2020 au declanșat o reacție printre parlamentarii belgieni, care cer un sistem de control mai sever. Potrivit parlamentarilor, fiecare camion care nu plătește taxa de drum ar trebui imobilizat până la achitarea amenzii.

Din aceeași categorie...

Back to top button