Amenzi pentru șoferii de camion care au ignorat restricțiile de circulație impuse pe A45

Amenzi pentru șoferii de camion care au ignorat restricțiile de circulație impuse pe A45
Șoferii de camion care au ignorat restricțiile de circulație impuse din cauza condițiilor meteo pe A45 (Germania), vor fi amendați cu 60 de euro și vor primi un punct pe carnet.

Din cauza condițiilor meteo, autoritățile germane și poliția de autostradă din regiunea Dortmund au decis să impună restricții de circulație pentru camioane pe o serie de sectoare de drum afectate de zăpadă, viscol și gheață.

Amenzi pentru șoferii de camion care au ignorat restricțiile de circulație impuse pe A45

Ziua de luni, 8 februarie, a fost una marcată de condiții dificile de iarnă în multe regiuni din Germania, iar autoritățile regionale și poliția de autostradă au decis să impună restricții de circulația pentru camioane.

Restricția de circulație a venit după ziua de duminică în care circulația este oricum interzisă până la ora 22:00 în Germania.

În ciuda condițiilor dificile de iarnă, mulți șoferi de camion au ignorat restricțiile și au circulat totuși.

Poliția de autostradă din regiunea Dortmund a fost chemată la un incident de pe A45, între Meinerzhagen și Hagen-Süd la Lüdenscheid, și pur și simplu nu le-a venit să creadă când au văzut câți șoferi de camion încalcă restricțiile.

Coloane întreci de camioane au trecut pe lângă mașina poliției aflată în intervenție la incidentul de pe A45. Unul dintre polițiști a filmat coloana de camioane în timpul în care ceilalți s-au coordonat pentru a elibera banda afectată de incident. Polițișitii au și oprit un un camion pentru a-l amenda, urmând ca toți ceilalți să primească procesele verbale prin poștă pentru încălcarea restricției de circulație.

VEZI ȘI: Șoferii de camion care nu se află în cursă trebuie să completeze o declarație la intrare în Austria

Purtătorul de cuvânt al poliției din Dortmund și-a exprimat surprinderea privind comportamentul șoferilor într-o zi în care doar în prima ei parte au fost 12 accidente pe autostradă în regiune.

“Am decis impunerea acestor restricții pentru a nu avea evenimente nedorite și totuși foarte mulți șoferi de camion au încălcat restricțiile. Pentru noi a fost o zi plină și am făcut față cu greu tuturor incidentelor”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției.

Amenda în acest caz este de doar 60 de euro și un punct pe carnet, o sumă care cel mai probabil nu reprezintă mare lucru pentru o companie de transport care și-a asumat cu sigurnață ca șoferii să încalce restricțiile.

Restricția din cauza condițiilor meteo a fost în vigoare până luni seara și dacă vremea se va înrăutăți vor urma noi restricții.

Follow #infotrucker