Amenzi rutiere mai mari în Germania pentru cei care încalcă legislația

Amenzi rutiere mai mari în Germania pentru cei care încalcă legislația
Ministrul Transporturilor din Germania a anunțat că vor fi aplicate amenzi rutiere mai mari celor care încalcă legislația în trafic, modificările urmând să intre în vigoare încă din 2019.

Cei care folosesc banda de urgență în mod abuziv, parchează în locuri nepermise și blochează traficul ori cei care nu fac loc vehiculelor de intervenție vor plăti amenzi mai mari.

Amenzi rutiere mai mari în Germania pentru cei care încalcă legislația

Andreas Scheuer, Ministrul Transporturilor, a prezentat un proiect legislativ care prevede creșterea amenzilor pentru anumite infracțiuni din trafic.

Proiectul a fost aprobat în guvern și mai trebuie aprobat acum de conducera fiecărei regiuni în parte, dar Ministrul spune că este o simplă formalitate pentru că deciziile s-au luat după consultări cu toate părțile care trebuiau să-și dea acordul.

Astfel, cei care folosesc banda de urgență în mod abuziv vor primi o amendă de până la 320 de euro și vor avea interdicție să conducă timp de o lună.

Se măresc și amenzile pentru cei care parchează sau opresc pe banda de biciclete. Amenda se mărește în acest caz de la 15 la 100 de euro.

VEZI ȘI: Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele în Suedia

În cazul în care există o problemă tehnică la mașină și ceilalți particpanți la trafic sunt deranjați de mașina oprită șoferul este pasibil de amendă și de un punct pe carnet dacă nu rezolvă problema în maximum o oră.

Pentru blocarea accesului forțelor de intervenție în caz de accident sau calamitate amenda crește de la 200 la 320 de euro, precum și suspendarea dreptului de a conduce timp de o lună.

Noile prevederi stabilesc și distanța minimă de 1.5 metri pe care trebuie să o păstreze șoferii de vehicule comerciale atunci când depășesc bicicliștii, precum și o viteză de maximum 5 km/h atunci când vehiculele de peste 3.5 tone virează la dreapta în oraș.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.