Camioane

Peterbilt au prezentat în premieră noul Model 579

Peterbilt a prezentat în premieră noul Model 579, care vine cu un design modern, o cabină cu aerodinamică îmbunătățită și mai mult spațiu și confort pentru șofer.

Faruri mai proeminente cu lumini de zi LED integrate perfect, o cabină coborâtă și oglinzi laterale mai aerodinamice sunt doar câteva din elementele de design care caracterizează noul Model 579.

Peterbilt au prezentat în premieră noul Model 579

Noua “navă amiral” din gamă producătorului american se diferențiază clar față de versiunea anterioară, lansată în 2012, dar păstrează și elemente care au făcut această marcă legendară și atât de apreciată în rândul șoferilor din Statele Unite.

Peterbilt poate echipa noul Model 579 cu faruri cu LED, iar în bara față poate monta un radar care să colecteze informații pentru sistemul de asistență la frânarea de urgență sau pentru sistemul cruise control.

Inginerii americani au acordat o atenție deosebită noilor elemente de siguranță în cazul unei coliziuni frontale și, în același timp, au lucrat să îmbunătățească coeficientul de aerodinamică al cabinei. Efectul secundar a fost că zgomotul interior a scăzut cu peste 10% din cauza noilor elemente aerodinamice, care se regăsesc inclusiv pe montanții A.

Americanii de la Peterbilt au prezentat în premieră noul Model 579

Chiar dacă noul model vine cu un design modern și o aerodinamică îmbunătățită, cei de la Peterbilt au păstrat și o serie de elemente mai conservatoare. Constructorul texan este foarte apreciat în rândul șoferilor independenți din Statele Unite și pentru a-și păstra vechi clienți a făcut un compromis extrem de reușit. Atât în ceea ce privește designul, cât și tehnica.

Propulsat de motoare PACCAR de până la 515 CP
Noul model 579 este cel mai avansat tehnologic camion al mărcii. Conform informațiilor producătorului are cel mai bun coeficient aerodinamic din istoria mărcii și este cel mai eficient camion al constructorului texan.

VEZI ȘI: 25% din accidentele de pe autostradă, din Germania, au drept cauză nerespectarea distanței de siguranță

Cei de la Peterbilt au lucrat peste cinci ani la dezvoltarea noul Model 579 și acesta vine cu o economie de combustibil de 7%, comparativ cu versiunea anterioară. La fel ca DAF, Peterbilt face parte din concernul PACCAR și folosește cele mai noi motoare diesel PACCAR MX-13 și PACCAR MX-11, precum și cutia automată PACCAR cu 12 trepte.

Americanii de la Peterbilt au prezentat în premieră noul Model 579

Motorul MX-11 cu 6 cilindri în linie are o capacitate cilindrică de 10,8 litri și dezvoltă 450 CP și un cuplu de 2.300 Nm de la 900 rpm. Modelul entry-level este echipat cu versiunea de 360 CP și un cuplu de 1.700 Nm.

Motorul MX-13 Diesel de 12,9 litri este disponibil în variante de putere între 410 și maximum 515 CP. Cuplul maxim este între 2.100 și 2,500 Nm de la 900, respectiv 1.000 rpm. Pentru ambele motorizări, PACCAR recomandă schimbul de ulei, în condiții de exploatare optimă, doar la fiecare 120.000 km.

Mai mult spațiu și confort în cabină
În ceea ce privește cabina șoferului, New Model 579 pune în continuare un accent major pe confortul șoferului. Pe peretele din spate este montat un pat de dimensiuni generoase și tot aici se află și modulul pentru reglarea climatizării și a altor funcții din cabină.

Pe timp de zi cabina este foarte luminoasă, iar noaptea atmosfera liniștitoare este creată de plafonul cu leduri. Pentru ca șoferul să se poată odihni pe timp de noapte, inginerii de la Peterbilt au găsit soluții inovatoare pentru izolarea cabinei.

Spațiul interior este de până la 2 meetri cubi, iar înălțimea poate ajunge la peste 2,40 metri. Un cuptor cu microunde, un frigider, un televizor cu diagonala de 32 de inch, un dulap și alte elemente gândite pentru șofer transformă cabina întră “casă” pe roți.

Instrumentar de bord digital
Punctul de lucru al șoferului este dominat de noul instrumentar digital. Display-ul are 15 inch și șoferul își poate seta elementele optice de care are nevoie. Acesta poate seta individual cele trei ceasuri care oferă informații importante despre camion, dar poate seta și celelalte câmpuri care ofere informații tehnice despre camion.

Americanii de la Peterbilt au prezentat în premieră noul Model 579

Desigur, nu lipsesc informațiile despre viteză și turația motorului, iar șoferul își poate seta înainte de plecarea în cursă toate informațiile, iar la finalul cursei poate accesa digital toate informațiile referitor la deplasare.

Peterbilt au prezentat în premieră noul Model 579

Pentru a face munca șoferului mai ușoară, noul Model 579 este echipat și cu o serie de sisteme de asistență la condus și de siguranță care vin în premieră pe echipările standard.

Înainte de a-l lansa pe piață, Peterbilt a efectuat cu noul model peste 2,5 milioane de kilometri în cadrul testelor de drum derulate pe autostrăzile din Statele Unite. Peterbilt spune despre noul Model 579 că este cel mai fiabil camion lansat vreodată pe piață.

Din aceeași categorie...

Back to top button