Transport 4.0

Americanii se apropie tot mai mult de camionul autonom

Piața din SUA a fost catalogată de producătorii de camioane drept principala țintă pentru introducerea de vehicule autonome. Săptămâna trecută, Daimler, Volvo și PACCAR au prezentat camioane autonome care par gata de operațiuni în mediul real.

În ultimii doi ani, Daimler Truck și Torc Robotics au intensificat colaborarea colaborarea în dezvoltarea de camioane autonome de Nivelul 4.

Americanii se apropie tot mai mult de camionul autonom

În prezent, cei doi parteneri testează tehnologia pe drumurile publice din Virginia, New Mexico și Texas. Noile camioane de test au integrat mai mulți senzori, capabili să detecteze obstacolele de la distanțe și mai mari.

Tot săptămâna trecută, Volvo Autonomous Solutions a prezentat un prototip de camion autonom bazat pe vârful de gamă Volvo VNL, care a integrat tehnologia Aurora Driver. Prezentarea reprezintă un nou pas spre lansarea comercială a camioanelor grele autonome în America de Nord.

PACCAR, concernul care deține și producătorul olandez DAF, a anunțat de asemenea noutăți în domeniu. PACCAR și FedEx au început teste extinse cu camioane autonome, pe o rută de 400 km între Dallas și Houston. Tehnologia de condus autonom a fost dezvoltată în comun de PACCAR și Aurora.

Americanii se apropie tot mai mult de camionul autonom

Camionul va circula pe autostrăzi publice, dar cu șofer de siguranță la bord, pentru a prelua controlul în caz de nevoie.

Din aceeași categorie...

Back to top button