In Focus

Amplă acțiune de control a poliției germane în zona Göttingen

Poliția germană din Göttingen a derulat săptămâna trecută o amplă acțiune de control a camioanelor pe A7, în zona punctului de parcare Leineholz, și pe B6, în regiunea Nienburg.

Peste 30 de reprezentanți ai poliției germane, biroului vamal și inspectoratului de muncă au participat săptămâna trecută la o amplă acțiune de control derulată în regiunea Nienburg.

Amplă acțiune de control a poliției germane în zona Göttingen

Acțiunea face parte dintr-un program de siguranță rutieră prin care poliția din Göttingen speră să reducă numărul de accidente în care sunt implicate camioane din această regiune, după ce până în luna august au fost înregistrate 618 astfel de accidente soldate cu 4 decese.

Și în cadrul acestei acțiuni s-a constatat că procentajul vehiculelor cu probleme se apropie de 70% din totalul celor verificate, principalele încălcări ale legislației fiind cele legate de timpi de muncă și odihnă, greutate și asigurarea încărcăturii, dar și probleme de ordin tehnic ale vehiculelor.

Echipele de control au verificat, în zona parcării Leineholz de pe A7, 100 de camioane și autocare, 73 dintre acestea având probleme, 34 dintre acestea fiind trase pe dreapta neputând să-și mai continue drumul decât după rezolvarea problemelor constatate. În total au fost descoperite 128 de nereguli pentru care s-au întocmit procese verbale și acțiunea va continua în instanță, la tribunalul regional.

VEZI ȘI: Rețeaua DKV de alimentare cu gaz natural lichefiat a ajuns la 100 de stații

Agenții de control au verificat și 12 transporturi agabaritice, opt dintre acestea fiind oprite până la rezolvarea problemelor legate de documentație incompletă, nerespectarea timpilor de condus și odihnă și deplasarea pe rute neautorizate.

Printre cele mai grave probleme constatate a fost transportul unor substanțe periculoase în recipiente neconforme și care aveau fisuri evidente.

Amplă acțiune de control a poliției germane în zona Göttingen

Camionul a fost preluat de o echipă de la Protecția Mediului și, sub escortă, obligat să se întoarcă din punctul de plecare pentru a rezolva această problemă. Autoritățile de mediu au demarat și o anchetă la sediul companiei, prima amendă fiind de zece mii de euro.

Pe B6, în zona Nienburg, situația a fost similară printre problemele despitate fiind supraîncărcarea transporturilor, încălcări ale timpilor de condus și odihnă, tahografe false, cabotaj și proble tehnice majore, inclusiv folosirea unor anvelope extrem de uzate.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Göttingen a spus că în urma numeroaselor probleme depistate astfel de acțiuni în parteneriat cu BAG, vamă, autoritățile de mediu și de la inspectoratul de muncă se vor efectua de cel puțin două ori pe lună până la finalul anului.

De asemenea, pentru că în urma acestui control s-a dovedit a fi necesar, vor fi chemați în echipele de control și medici veterinari și inspectori de control din domeniul alimentar pentru a verifica transporturile cu produse alimentare și produse de proveniență animală.

Din aceeași categorie...

Back to top button