Amplă acțiune de control ANAF care vizează și transportul rutier

Amplă acțiune de control ANAF care vizează și transportul rutier
Mai multe sectoare de activitate, printre care și transportul rutier, vizate într-o amplă acțiune de control ANAF în vederea combaterii evaziunii fiscale și muncii la negru.

Începând cu 1 august 2019, ANAF a demarat o amplă acțiune de control în vederea combaterii evaziunii fiscale, creșterii conformării la declarare a obligațiilor fiscale, dar şi combaterea muncii la negru, împreună cu Inspecţia Muncii, fără însă a se limita la acestea, în principal, în alimentație publică, construcții, transport rutier și comerț.

Amplă acțiune de control ANAF care vizează și transportul rutier

Controalele la agenții economici sunt efectuate în baza analizelor de risc și vor pune accent pe prevenție și îndrumare. Acestea vor determina indentificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligații fiscale accesorii mai mici, în comparație cu cere rezultate în urma unei inspecții fiscale generale.

De asemenea, în cadrul controalelor, inspectorii antifraudă vor verifica inclusiv modul în care contribuabilul respectă obligația legală privind datorarea și utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

În vederea desfășurării în bune condiții a acțiunii, derulată în principal zona București –Ilfov, ANAF a suplimentat efectivele cu 200 de insectori.

VEZI ȘI: Parteneriatul dintre Transmec și JLG atinge noi culmi

ANAF anunță că până la finalul acestui an vor fi derulate peste 150.000 de controale având această tematică.

Măsurile ce urmează a fi aplicate în cadrul acestor acțiuni, vor fi atent monitorizate, fiind coordonate atât la nivelul conducerii ANAF, cât și la nivel local și regional, pentru a se atinge scopul propus și pentru a se evita orice abuz.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Dan

    07/08/2019 at 12:29 PM

    Tot pe transportatori cade tot greul de recuperare a banilor risipiti de autoritati!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.