BusȘtiri

Anadolu Automobil Rom a livrat primul lot de autobuze electrice SOR la Turda

Anadolu Automobil Rom, unic importator al autobuzelor SOR în România, a livrat primul lot de autobuze electrice SOR la Turda.

Primele 7 autobuze electrice SOR din totalul de 20 au fost recepționate de către Primăria Turda împreună cu stația de încărcare rapidă de pe strada Hațegului din localitate. Totodată s-a făcut și recepția sistemelor de e-ticketing ce sunt instalate la bordul vehiculelor.

Anadolu Automobil Rom a livrat primul lot de autobuze electrice SOR la Turda

Livrarea a avut loc marți, 13 august 2019, în prezența lui Cristian Matei, primarul orașului Turda, Vladimír Války, ambasador al Republicii Cehe la București, Magda Peșu, director general Anadolu Automobil Rom și Chudy Jindrich, director de export al companiei SOR.

Cele două tipuri de autobuze electrice SOR care vor circula în Turda sunt SOR EBN 9.5 și SOR EBN 11.

Autobuzele EBN 9.5 au o lungime de 9.8 metri și pot transporta până la 26 de pasageri pe scaune. SOR EBN 11 are o lungime de 11.1 metri și poate oferi până la 33 de locuri pe scaune pentru pasageri.

VEZI ȘI: Toyota echipează autobuzul Sora Fuel Cell cu noi sisteme de siguranță

Ambele modele sunt cu podea complet coborâtă și au o înălțime de acces în vehicul de 32 de centimetri, conforme cu cele mai drastice norme din transportul public de persoane.

Anadolu Automobil Rom a livrat primul lot de autobuze electrice SOR la Turda

O caracteristică interesantă a autobuzelor electrice este aceea că modulul de acumulatori și motorul electric sunt instalate într-un compartiment special, separat de cel al pasagerilor.

Astfel, echilibrul termic al acestora se realizează în condiții optime, independente de condițiile oferite călătorilor.

Motorul este de tip asincron, răcit cu lichid, și are o putere de 120 kW și un cuplu de 968 Nm disponibil pe toată plaja de turații. Ambele modele de autobuze au viteze maxime limitate electronic la 80 km/h, iar pachetul de baterii de 172 kWh poate asigura o autonomie urbană de 250 km.

Pe parcursul zile, în afara orelor de vârf, autobuzele pot fi reîncărcate cu ajutorul celor două stații de încărcare rapidă furnizate de SOR. Una dintre stații a fost deja instalată iar pentru cea de-a doua a fost deja instalat branșamentul urmând ca, în curând, să fie instalată și aceasta.

Stațiile de încărcare sunt furnizate tot de către producătorul autobuzelor, oferind astfel o compatibilitate maximă între stația de încărcare și vehicul.

Calendarul livrărilor prevede ca toate cele 20 de autobuze să fie livrate până la sfârșitul acestui an.

Din aceeași categorie...

Back to top button