BusȘtiri

Anadolu Automobil Rom livrează 20 de autobuze electrice SOR la Zalău

Anadolu Automobil Rom, AIC Trucks și Radcom au semnat contractul de furnizare a 20 de autobuze electrice SOR în orașul Zalău, valoare totală fiind de 57.599.650 lei, fără TVA.

Reprezentanții asocierii Anadolu Automobil Rom – AIC Trucks – Radcom au semnat pe 30 septembrie 2019 contractul de furnizare a 20 de autobuze electrice SOR către Primăria Zalău.

Anadolu Automobil Rom livrează 20 de autobuze electrice SOR la Zalău

Atribuirea contractului vine ca urmare a licitației de achiziții publice pe fonduri europene derulate de autoritățile locale. Cele 20 de autobuze electrice sunt din gamele SOR EBN 9.5 și SOR ENS 12, acestea având lungimea de 9.5 m, respectiv 12 metri.

Pe lângă cele 20 de autobuze electrice, furnizorul se obligă să mai instaleze șase stații de încărcare rapidă, două transformatoare pentru stații și 20 de stații de încărcare lentă (peste noapte în depou).

Contractul mai prevede echiparea cu sisteme de e-ticketing și de monitorizare flotă pentru 65 de autobuze.

VEZI ȘI: Solaris Urbino 12 Hydrogen începe testele în Polonia

Odată cu această livrare, Anadolu Automobil Rom devine cel mai important furnizor de autobuze electrice de pe piața autohtonă.

Anadolu Automobil Rom livrează 20 de autobuze electrice SOR la Zalău

După câștigarea și livrarea de autobuze electrice de la Suceava și Turda, atribuirea contractului de la Zalău vine ca o confirmare a schimbării majore ce se produce pe piața românească de transport public urban.

Pe lângă acestea, producătorul olandez SOR a semnat în luna iulie contractul de furnizare a 32 de autobuze electrice către Brașov.

Din aceeași categorie...

Back to top button