Anas și Scania vor colabora în vederea dezvoltării drumurilor inteligente

Anas și Scania vor colabora în vederea dezvoltării infrastructurii rutiere inteligente

Constructorul și administratorul autostrăzilor din Italia (ANAS) va testa alături de Scania schimbul de informații generate de camion și infrastructura rutieră inteligentă.

În timp ce în România suntem luați la mișto în ceea ce privește infrastructura rutieră, în Italia, omoloaga CNAIR-ului a încheiat un acord cu Scania în vederea dezvoltării drumurilor inteligente.

Cum vor face asta? Simplu! Prin conectarea camioanelor cu infrastructura rutieră pe o porțiune a autostrăzii A2 (Salerno-Reggio Calabria) – “Autostrada del Mediterraneo”.

Astfel, platforma Scania One și infrastructura Anas vor furniza șoferilor și managerilor date relevante privind utilizarea eficientă și în siguranță a infrastructurii rutiere cu scopul de a crește productivitatea transporturilor și, în consecință, pentru a reduce impactului asupra mediului.

De asemenea, proiectul de colaborare va oferi într-o etapă viitoare, posibilitatea utilizării rețelei Wi-Fi a Anas, atât pentru fluxul de date către și dinspre platforma Scania, cât și pentru schimbul direct de informații cu unitate de comunicare a vehiculelor, care, în prezent, se bazează pe conexiune 3G.

VEZI ȘI: Mai multe sindicate europene s-au aliat împotriva exploatării șoferilor

Scopul este de a testa formele de comunicare hibride prin comutarea automată între diferitele moduri și pentru a înțelege potențialul unei astfel de forme de conectare a camioanelor cu infrastructura.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.