Andreas Klein este noul manager de operatiuni a lui Schmitz Cargobull

Andreas Klein este noul manager de operatiuni a lui Schmitz Cargobull

Schmitz Cargobull a anuntat la inceputul lunii ianuarie ca Andreas Klein este noul director de operatiuni in cadrul companiei. Acesta a preluat functia de la Josef Buddenkotte care, se va pensiona la 31 martie 2015. Andreas Klein a adus cu el din experientele profesionale anterioare, o bogata experienta internationala din zonele de management al calitatii, procesul de dezvoltare, de cumparare si de productie.

„Cunoasterea aprofundata a segmentului, expertiza sa de management impresionanta si afinitate pentru constructia vehiculelor, il recomanda pe Andreas Klein potrivit pentru a prelua responsabilitatea operatiunilor in cadrul consiliului de administratie Schmitz Cargobull. Suntem incantati ca el a decis sa-si asume aceasta noua provocare” a declarat profesorul Jürgen Kluge, Presedinte al Consiliului de Supraveghere al Schmitz Cargobull AG.

Andreas Klein este noul manager de operatiuni a lui Schmitz Cargobull

Dupa absolvirea Facultatii de Ingineriei, Andreas Klein si-a început cariera profesionala pe pozitia de consultant. In 1998, sa mutat la ZF Lemförder, companie specializata in productia de sasiuri, unde a contribuit la dezvoltarea rapida liniei de productie pentru divizia de vehicule comerciale din Lancaster, Carolina de Sud (SUA). Acesta a ramas in cadrul grupului ZF Friedrichshafen AG, asumandu-si roluri cheie, inclusiv sef de management al calității pentru grupul ZF Lemförder, unde a avut posibilitatea sa se perfectioneze in zona de consultanta. Incepand cu anul 2006, acesta a castigat experienta pe piata din China, una dintre cele mai importante piete din lume. Andreas Klein a supervizat reconstructia unei unitati de productie de componente auto in China si a condus procesul de cumparare a producatorului de componente pentru sasiu din Dielingen, Germania. Ultima functie ocupata a fost de sef al departamentului de osii pentru vehiculelor in regiunea Asia-Pacific.

„Privesc cu incredere spre noile mele indatoriri din cadrul Schmitz Cargobull, si doresc sa multumesc echipei pentru increderea acordata. Cel mai mare producator remorci si semiremorci din Europa si-a gasit deja propriul model de succes in afaceri. Astept cu nerabdare sa construiesc pe aceste baze solide si sa extind divizia de operatiuni in cadrul companiei”, a declarat Andreas Klein.

In ceea ce priveste, de acum, fostul director de operatiuni din cadrul Schmitz Cargobull, acesta se va pensiona dupa 25 de ani lucrati in cadrul „Elefantului Albastru” unde a detinut mai multe functii in cadrul managementului. Josef Buddenkotte a jucat un rol cheie in transformarea companiei in a deveni primul producator de remorci si semiremorci din Europa. De asemenea, acesta ii va oferii suport lui Andreas Klein pe intreg procesul de tranzitie pana la 31 martie 2015.

Consiliul de supraveghere si director al Schmitz Cargobull ii multumeste lui Josef Buddenkotte pentru remarcabila dedicatie si tot suportul acordat dat pentru a atinge aceste performante. Sub conducerea sa, am fost capabili de a rationaliza o serie de procese in cadrul companiei si de a gasi noi domenii de sinergie. Abordarea sa inovatoare si deciziile inteligente au ajutat la cresterea standardului de calitate, performanta si profit in cadrul companiei”, a declarat Jürgen Kluge.

Follow #infotrucker