Știri

Andreas Renschler este noul sef al VW Trucks

Incepand cu 1 februarie 2015, Andreas Renschler este noul sef al diviziei de camioane a grupului Volkswagen, si totodata varful de lance in efort de crestere care ar putea include si o achizitie in Statele Unite ale Americii, conform informatiilor aparute in presa americana de specialitate.

In cadrul celui mai recent eveniment de presa din Germania, Bernd Osterloh, membru al consiliului de supervizare Volkswagen, a declarat ca Andreas Renschler va evalua necesitatea unor eventuale achizitii, deoarece cel trebuie sa integreze camionele VW, inclusiv MAN si Scania. Acesta a mai declarat ca VW intentioneaza sa creeze o companie separata pentru a ajuta acest proces.

Tot in cadrul conferintei de presa, Bernd Osterloh a respins speculatiile ca grupul VW ar fi interesat de compania americana Paccar Inc., adaugand ca proprietarii nu ar fi dispusi sa vanda oricum, in conformitate cu rapoartele Bloomberg News.

In trecut, Andreas Renschler a fost seful diviziei de camioane Daimler AG la nivel mondial. In aprilie 2013, acesta a fost numit in fruntea diviziilor de automobile si comerciale usoare Mercedes-Benz.

In ianuarie 2014, acesta a parasit grupul Daimler, la scurt timp fiind angajat de catre grupul VW, desi acesta nu a putut incepe in mod oficial de lucru pana in aceasta luna.

Din aceeași categorie...

Back to top button