Andrey Karginov câștigă etapele 3 și 4 din Dakar 2019, dar Eduard Nikolaev rămâne lider la general

Andrey Karginov câștigă etapele 3 și 4 din Dakar 2019, dar Eduard Nikolaev rămâne lider la general
Andrey Karginov câștigă etapele 3 și 4 ale Dakar 2019, în contextul în care Eduard Nikolaev a ales o abordare tactică în aceste etape datorită avansului mare pe care l-a câștigat în fruntea clasamentului.

Liderul la zi al clasamentului general, Eduard Nikolaev a pus un avans consistent în fața rivalilor, motiv pentru care, în etapele 3 și 4, rusul a făcut o cursă tactică fără să comită greșeli care să-i compromită poziția de lider.

Andrey Karginov câștigă etapele 3 și 4 din Dakar 2019, dar Eduard Nikolaev rămâne lider la general

În aceste condiții, etapa a treia a Raliului Dakar 2019 a fost câștigată de Andrey Karginov, colegul de echipă a lui Nikolaev din cadrul Kamaz Master. Cea de-a treia etapă a măsurat aproximativ 800 de kilometri, iar Karginov a încheiat proba specială după aproape 4 ore și jumătate.

Pe locul secund în etapa a treia s-a clasat Dmitry Sotnikov, al treilea pilot al echipei Kamaz Master fiind aproape de Karginov. Ultima treaptă a podiumului de etapă a fost ocupată de liderul clasamentului general Eduard Nikolaev.

Rezumatul etapei a patra
Ziua a patra a Raliului Dakar a fost una mult mai dificilă pentru concurenții celui mai dur rally raid din lume. Aceasta este o etapă maraton care se încheie în 11 ianuarie, iar la finalul primei zilei concurenții sunt nevoiți să respecte o serie de reguli speciale cu privire la repararea mașinilor și schimbul de anvelope.

Etapa a patra a fost câștigată de același Andrei Karginov, rusul reușind să parcurgă cei 511 kilometri cu un timp de 4 ore și 9 minute. Locul secund a fost ocupat de Martin Macik, pilotul echipei Big Schock Racing aflat la volanului unui camion Liaz 111.154, podiumul fiind completat de Airat Mardeev.

Andrey Karginov câștigă etapele 3 și 4 din Dakar Rally, dar Eduard Nikolaev rămâne lider la general

Eduard Nikolaev a venit pe patru, cu o întârziere de peste 13 minute față de Karginov.

Chiar și așa, câștigătorul Dakar 2018 conduce în continuare clasamentul general provizoriu și are un avans de 5 minute în fața Andrey Karginov.

VEZI ȘI: Raben Group a implementat un sistem de monitorizare al transportului în timp real

Ultima treaptă a clasamentului general provizoriu este ocupată de Dmitry Sotnikov.

În aceste condiții, echipa Kamaz Master a pus stăpânire pe podium, cele trei echipaje având un avans consistent în fața lui Martin Macik, ocupantul locului al patrulea.

Din păcate, echipa lui De Rooy și camioanele Renault Trucks n-au confirmat o formă bună în această ediție a Dakar-ului.

Follow #infotrucker