Dakar RallyȘtiri

Andrey Karginov, câștigătorul Dakar 2020, se impune în etapa a cincea a ediției din acest an

După un început de raliu cu ghinion, rusul Andrey Karginov (Kamaz Master) s-a impus în a cincea etapă a Dakar Rally 2021.

Anul trecut, Andrey Karginov a reușit să câștige Raliul Dakar în cadrul clasei dedicată camioanelor. Anul acesta, rusul pornea ca favorit pentru o nouă victorie, însă prima etapă avea să semneze sentința pilotului Kamaz pentru Dakar 2021.

Andrey Karginov, câștigătorul Dakar 2020, se impune în etapa a cincea a ediției din acest an

O serie de probleme de ordin tehnic au făcut ca Andrey Karginov să piardă peste o oră și jumătate în prima etapă a Dakar 2021, iar astfel orice șansă de a câștiga în acest an s-a spulberat.

Totuși, Karginov nu a cedat și a arătat că este un adevărat câștigător în Dakar. Dacă în următoarele etape a reușit să-și refacă mentalul și să atace poziții în top trei, în ziua a cincea, Andrey Karginov a reușit.

Acesta a câștigat etapa a cincea cu un avans de aproape 3 minute în fața ocupantului poziției secunde. Deși victoria va rămâne trecută în contul lui Andrey Karginov, acesta nu mai are nicio șansă pentru câștigarea Dakarului în 2021.

Pe locul secund al etapei a terminat Aliaksei Vishneuski, pilot Maz SportAuto, în timp ce podiumul a fost completat de Dmitry Sotnikov, actualul lider al clasamentului general.

Locul secund al clasamentului general provizoriu este ocupat de Anton Shibalov (echipa Kamaz Master), în timp ce Martin Macik a avut o zi mai slabă, dar își păstrează locul al treilea la general.

VEZI ȘI: Dmitry Sotnikov câștigă etapa a patra a Dakar 2021 și se distanțează la general

La doar 10 minute în spatele cehului de la Big Shock Racing se află veteranul Ales Loprais (Instaforex Loprais Praga) care a avut până în acest moment un parcurs fără probleme majore. Un alt potențial candidat pentru podiumul de final este și Airat Mardeev (Kamaz Master) care se află în spatele lui Loprais la doar 30 de secunde.

Etapa a cincea a pornit din Riyadh și s-a încheiat în Al Qaisumah. Concurenții au avut de parcurs 456 de kilometri de probă specială și alți 205 kilometri de legătură.

Foto – redbull

Din aceeași categorie...

Back to top button