Dakar RallyȘtiri

Andrey Karginov continuă parcursul excelent în Dakar Rally 2020

Pilotul rus al echipei Kamaz-Master, Andrey Karginov, și-a trecut în cont a cincea victorie de etapă, consolidându-și poziția de lider al Dakar Rally 2020.

Etapa a noua a Dakar Rally 2020 s-a desfășurat pe o distanță de 886 de kilometri, dintre care peste 450 de kilometri de probe speciale. La categoria camioanelor, Andrey Karginov a reușit să se impună în fruntea clasamentului, reușind cea de-a cincea victorie de etapă în ediția din acest an a Dakar-ului.

Andrey Karginov continuă parcursul excelent în Dakar Rally 2020

Cu această victorie obținută, Karginov devine favorit la câștigarea Dakar Rally 2020.

Siarhei Viazovich a făcut un Dakar foarte bun, iar la finalul etapei a noua s-a clasat pe poziția secundă, în timp ce rusul Eduard Nikoalev a încheiat podiumul. Este primul podium din acest an pentru „țarul” echipei Kamaz-Master.

Din păcate, defecțiunile tehnice au făcut ca în această ediție, Nikolaev să nu poată conta pentru prima poziție a clasamentului general.

În urma rezultatelor de astăzi, Andrey Karginov ocupă prima poziție a clasamentului general provizoriu cu un avans de 38 de minute față de coechipierul său Anton Shibalov.

VEZI ȘI: A patra victorie de etapă în Dakar Rally 2020 pentru rusul Karginov

Belarusul Siarhei Viazovich se află pe ultma treaptă a podiumului cu o întârziere de o oră și 8 minute. Legenda Ales Loprais își consolidează poziția a patra a clasamentului general provizoriu, însă întârzierea de peste o oră față de Viazovich îl scoate din cărți pentru un podium general final.

Mâine, 15 ianuarie, concurenții vor avea de parcurs etapa a zecea care se desfășoară între Haradh și Shubaytah și care măsoară 608 kilometri.

Foto – RedBullContentPool

Din aceeași categorie...

Back to top button