Angajații Scania vor alimenta mașinile companiei cu motorină HVO

Angajații Scania vor alimenta mașinile companiei cu motorină HVO
Alături de Circle K și Volkswagen Suedia, Scania va lansat un proiect pilot prin care le va facilita angajațiilor săi să alimenteze mașinile companiei cu motorină HVO.

Angajații Scania din Södertälje își vor putea alimenta mașinile companei cu motorina sintetică obținută din surse regenerabile, cunoscută sub numele de motorină HVO.

Angajații Scania vor alimenta mașinile companiei cu motorină HVO

Proiectul pilot, cel mai mare în ceea ce privește motorina HVO pentru vehicule din grupul VAG, are ca țintă cele 2.250 de vehicule ale companiei suedeze, dar și alte opțiuni de navetă ale angajaților Scania.

Angajații din sediul central al companiei suedeze, care conduc mașini de companie cu motor diesel cu 4 cilindri marca Audi, VW, Skoda sau Seat, sunt invitați să facă parte din acest program pilot.

Ce este motorina HVO? Chiar dacă am mai scris despre ea, vă spunem că aceasta este un combustibil alternativ obținut în principal din ulei de rapiță și deșeuri animale din industria alimentară. De altfel, Scania și-a certificat motoarele sale Euro VI pentru utilizarea motorinei HVO, un produs găsit cu precădere pe piețele nordice.

Avantajul este că vehiculele care utilizează motorină HVO pot în condiții optime să obțină o reducere a dioxidului de carbon cu până la 90 de procente. Foarte important, motorina HVO nu afectează caracteristicile vehiculelor și nici cerințele de mentenanță.

VEZI ȘI: Încă trei camioane Renault Trucks T 520 High în flota Red Bull Racing

Asta înseamnă că acest tip de combustibil alternativ poate fi distribuit și utilizat în același mod ca și motorina clasică, inclusiv în ceea ce privește proprietățile sale termo și de depozitare.

Proiectul este o colaborare între Scania, lanțul de stații de carburanți Circle K și grupul Volkswagen Suedia.

Follow #infotrucker