AnvelopeȘtiri

Anvelopa ATHOS, câştigător general la testul comparativ efectuat de HG-Logistic

241.000 kilometri parcurşi, 66.846 litri motorină consumaţi. 3.060 ore de conducere. 72 anvelope de test de la cinci producători în total. Acestea sunt datele cheie a unui test comparativ pe scală largă între anvelope, comandat şi desfăşurat în ultimele luni de HG-Logistic S.R.L.

Pentru evaluarea datelor colectate s-a putut angaja compania de consultanţă „Die Flottenberater S.R.L.”, care împreună cu partenerul său în domeniul tehnologiei „tec4U Ingenieurgesellschaft” (ambele întreprinderi având sediul la Saarbrücken) a supravegheat independent testele comparative în utilizarea reală la o firmă de transport, a colectat şi evaluat datele. Rezultatul surprinzător ai acestui test: ATHOS câştigă prin excelenta relaţie preţ-performanţă şi poate concura cu succes la capitolul consumului de carburant cu produsele concurente mult mai scumpe.

Anvelopa ATHOS, câştigător general la testul comparativ efectuat de HG-Logistic

Ralf Hämmerling, directorul lui Hämmerling – The Tyre Company S.R.L., s-a bucurat de rezultatele obținute în condiţii diverse de încărcare în a cărui domeniu de responsabilitate se află producţia şi distribuirea anvelopelor pentru camion ATHOS. Pentru el testul a constituit o confirmare clară a muncii depuse. „Este dovedit încă odată”, spune Hämmerling, „că utilizatorii anvelopelor ATHOS profită multiplu şi durabil. Preţul de achiziţie este mai redus, iar consumul de carburant este mai avantajos față de mulţi concurenţi.

Diverse rânduri de teste

Pentru testul efectuat între septembrie 2013 şi ianuarie 2014 s-au folosit în total trei camioane Iveco Stralis AS440S46T/FP LT Euro 6 identice la construcţie, care au fost combinate cu semiremorci Krone Megatrailer SD27. Astfel pe axa de tracțiune a camioanelor s-au montate anvelopele unui singur producător. Un accent deosebit s-a pus desigur pe determinarea consumului de carburant legat de anvelope – care, la diverse condiţii de încărcare, nu reprezenta întotdeauna acelaşi rang. De aceea, în categoria până la 21 t a câştigat Dunlop, în timp ce într-o categorie asemănătoare la o greutate totală de 32 t Goodyear a fost primul în test – Athos ocupând un respectabil loc trei şi doi. În urma evaluării tuturor criteriilor testate, cum sunt eficienţa folosirii carburantului, aderenţa pe teren umed, rezistenţa la rulare şi economia, anvelopa ATHOS a obţinut cu 25 puncte cel mai bun rezultat.

Utilizarea reală

„Am fost entuziasmaţi de criteriile testate de Flottenberater, pentru că utilizarea reală este exact ceea ce clienţii noştri întâmpină în fiecare zi. La ce folosesc niște cifrele pe hârtie, dacă acestea nu pot fi confirmate în utilizarea pe stradă“, a declarat Ralf Hämmerling, care este sigur, că prin acest test a obţinut un rezultat excelent pentru ATHOS şi o bază excepţională pentru decizia de cumpărare a anvelope ATHOS de către transportatori. „Rar am întâlnit un prestator de servicii atât de profesional şi îndrăgostit de detalii şi ca să fiu sincer, m-am îndoit că merita efortul – dar tehnica de testare încorporată inclusiv monitorizarea presiunii aerului la toate poziţiile roţilor a meritat efortul“ a mai completat Hämmerling.

Toate detaliile în legătură cu testul invlusiv tabele şi date se pot găsi pe www.athos-tyre.com.

Din aceeași categorie...

Back to top button