Anvelope

Anvelope Bridgestone pentru camioanele electrice Volta Zero

Volta Trucks, producătorul scandinav de vehicule electrice, a ales Bridgestone ca furnizor de anvelope pentru flota de teste a modelului Volta Zero.

Bridgestone va echipa camionul electric Volta Zero cu anvelope 285/70R19.5 146/144M R-Steer 002 pe ambele axe. Aceste anvelope rezistă la cuplul mare al vehiculelor electrice, dar în același timp oferă și o reducere semnificativă a zgomotului produs la frecarea cu asfaltul.

Anvelope Bridgestone pentru camioanele electrice Volta Zero

Aceste atribute sunt foarte importante pentru Volta Zero, un model proiectat pentru utilizare în orașe. Sistemul de propulsie silențios va permite operatorilor să îl folosească în zonele urbane 24 de ore pe zi, chiar și în zonele cu cele mai stringente restricții de zgomot și poluare.

”Industria de transport se transformă rapid, iar vehiculele devin din ce în ce mai conectate, autonome și electrice. Suntem mândri că Volta Trucks a ales să facă primele demonstrații alături de noi”, a declarat Andrea Manenti, vicepreședinte al Bridgestone North Region.

”Ca producător al primului vehicul comercial greu construit special pentru propulsia electrică, sunt încântat să lucrăm cu o companie renumită precum Bridgestone, care poate sprijini ambițiile noastre”, a spus și Rob Fowler, CEO al Volta Trucks.

VEZI ȘI: 1.000 de camioane electrice Volta Zero pentru grupului Petit Forestier

Producătorul a mai anunțat că a ales Proterra ca furnizor de baterii, care vor asigura o autonomie reală de 200 km. De asemenea, Volta Zero va avea punți spate Blue Horizion 14Xe produse de Meritor, cu motoare electrice integrate.

Din aceeași categorie...

Back to top button