AnvelopeTop News

Actualizare în gama Conti EcoPlus: rezistență la rulare redusă

Continental a prezentat o actualizare a gamei de anvelope pentru distanțe lungi Conti EcoPlus, care aduce o rezistență la rulare redusă, fără a compromite durata de viață.

Rezistența la rulare este micșorată datorită unui compus de cauciuc inovator. Noile anvelope vor ajuta flotele să își reducă emisiile de CO2 și costurile, fără a compromite kilometrajul sau durabilitatea.

Actualizare în gama Conti EcoPlus: rezistență la rulare redusă

Pentru început, actualizarea cuprinde gamele Conti EcoPlus HS3+ (pentru axele directoare) și Conti EcoPlus HD3+ (pentru axele motoare). Acestea sunt disponibile inițial în dimensiunea 315/70 22,5, iar alte dimensiuni vor fi adăugate în octombrie. Noua gamă Conti EcoPlus HT3+ (pentru axele remorcilor) va fi introdusă anul viitor.

Noua anvelopă Conti EcoPlus HS3+ pentru axa directoare a camioanelor pentru distanțe lungi are o rezistență la rulare redusă cu până la 7% față de predecesoarea EcoPlus HS3. Acest lucru a fost obținut prin utilizarea unui compus de cauciuc inovator pentru banda de rulare și peretele lateral, dar și optimizarea compusului de bază. Combinația asigură un consum mai mic, dar și durabilitate, robustețe și kilometraj mai mari.

Noua anvelopă Conti EcoPlus HD3+ pentru axele de tracțiune impresionează cu o reducere a rezisteței de rulare cu până la 12% față de predecesoarea EcoPlus HD3. Noul compus de cauciuc al benzii de rulare și peretelui lateral joacă rolul cel mai important. În plus, o tehnologie specială reduce deformarea peretelui lateral și îmbunătățește suplimentar rezistența la rulare.

VEZI ȘI: Noua etichetă UE pentru anvelope de camioane și autobuze

Rezistența la rulare poate influența consumul de carburant cu până la 30%. El este unul dintre parametrii utilizați de instrumentul de simulare VECTO, care calculează consumul camioanelor.

Continental oferă un calculator de consum și emisii bazat pe VECTO. Instrumentul ajută clienții să își reducă emisiile și costurile prin alegerea anvelopelor Continental potrivite pentru aplicația lor.

Din aceeași categorie...

Back to top button