AnvelopeInfoTechȘtiri

Ce înseamnă, de fapt, simbolul 3PMSF?

Când alegeţi anvelopele de iarnă, aţi observat că vânzătorii menţionează faptul că pe lângă marcajul M+S acestea au şi simbolul 3PMSF, cunoscut sub numele de „Alpin”?

Simbolul 3PMSF este prescurtarea din limba engleză a: Three Peak Mountain with Snowflake. Cu alte cuvinte este simbolul fulgului de nea pus într-un cadru stilizat printr-un munte cu trei vârfuri.

Ce înseamnă, de fapt, simbolul 3PMSF?

Acest simbol este aplicat pe flancul anvelopelelor care au trecut un test de aderenţă pe zăpadă. Rezultatul acestui test arată o capacitate sporită a anvelopei respective de a face faţă rulajului pe zăpadă, faţă de o anvelopă care are doar marcajul M+S.

Anvelopele de camion construite special pentru iernile nordice, unde drumurile sunt acoperite cu un strat de zăpadă mai multe luni pe an, au şi simbolul 3PMSF. Ele au o construcţie specială care este foarte utilă la mersul pe zăpadă, însă au și un dezavantaj.

Datorită compoziției lor aceste tipuri de anvelope se uzează mai rapid la rulajul pe asfalt.

Anvelopele de iarnă de turism şi de comerciale uşoare au în general marcat simbolul „Alpin”. La anvelopele All-Season este posibil să nu găsiţi marcat pe flanc simbolul 3PMSF.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button