AnvelopeȘtiri

A treia generație a gamei de anvelope de iarnă Conti Scandinavia

Continental a lansat a treia generație a gamei de anvelope de iarnă pentru camioane Conti Scandinavia, disponibilă inclusiv cu dimensiunea R 22,5 inch.

Flotele de camioane care operează pe întreg teritoriul european trebuie să facă față topografiei și condițiilor meteorologice care impun cerințe foarte diferite pentru anvelope.

A treia generație a gamei de anvelope de iarnă Conti Scandinavia

Operațiunile de transport pe drumuri de iarnă – pe care pot alterna secțiunile acoperite de zăpadă și gheață cu cele uscate și umede – reprezintă provocări majore pentru șoferi, camioane și anvelope.

De altfel, aceste aspecte au fost luat în considerare și de experții Continental, atunci când au dezvoltat a treia generație de anvelope de iarnă pentru camioane Conti Scandinavia, completată acum cu dimensiunea de 22,5 inch.

Continental spune despre gama Scandinavia (HS3, HD3 și HT3) că joacă un rol major în îmbunătățirea siguranței rutiere, permițându-le șoferilor să livreze marfa la timp, chiar și în cele mai extreme condiții rutiere și meteorologice.

Cea de-a treia generație Conti Scandinavia vine cu îmbunătățiri în ceea ce privește tracțiunea, iar asta fără a compromite kilometrajul și durata de viață.

VEZI ȘI: Înmatriculările de vehicule comerciale noi din UE au scăzut ușor în ianuarie

Continental spune despre Conti Scandinavia HS3 că are un kilometraj crescut cu până la 10% și scade consumul de combustibil cu până la 5%, față de generația a doua, în timp ce Conti Scandinavia HD3 oferă o tracțiune mai bună bună pe zăpadă și o aderență excelentă pe suprafață umedă.

Noi tehnologii și compuși optimizați

La producția celei de-a treia generații Conti Scandinavia au fost utilizați noi compuși, care oferă anvelopelor o tracțiune superioară în condiții de iarnă exigente și proprietăți de uzură mai bune, care se traduc printr-un kilometraj mai mare pe o durată de viață mai lungă.

A treia generație a gamei de anvelope de iarnă Conti Scandinavia

În plus, tehnologia de tăiere a microcanalelor 3D (siping) în două faze, îmbunătățește tracțiunea pe suprafețe cu apă sau înghețate și optimizează rezistența la rulare.

Condus în siguranță pe drumuri de iarnă

Toate cele trei modele din gama Conti Scandinavia au fost concepute pentru a face față numeroasele provocări pe drumuri de iarnă. Acestea oferă, conform producătorului, stabilitate îmbunătățită în viraje, tracțiune și frânare optimă, respectiv performanțe crescute pe suprafețe umede. În plus, geometria profilului nu permite blocarea pietrelor în acesta.

De la o anvelopă de iarnă la una all-season

Un lucru foarte interesant este acela că, pe parcursul ciclului lor de utilizare, anvelopele de iarnă din gama Conti Scandinavia devin unele all-season. Mai exact, pe măsură ce banda de rulare a anvelopei se uzează, design-ul cu două faze al acesteia oferă o suprafață de rulare mult mai mare vara – cu beneficii directe în ceea ce privește stabilitatea în viraje.

De asemenea, tehnologia inovatoare a carcasei permite reșaparea anvelopelor Conti Scandinavia, reducând astfel impactul lor asupra mediului.

Dimensiunile disponibile

  • Conti Scandinavia HS3 pentru axa de direcție este disponibilă cu următoarele dimenisuni: 295/80 R 22.5, 315/80 R 22.5, 315/70 R 22.5, 385/65 R 22.5, 385/55 R 22.5.
  • Conti Scandinavia HD3 pentru axa de tracțiune este disponibilă cu următoarele dimenisuni: 295/80 R 22.5, 315/80 R 22.5, 315/70 R 22.5.
  • Conti Scandinavia HT3 pentru semiremorcă va fi disponibilă din iunie 2021 cu următoarele dimensiuni: 385/65 R 22.5, 385/55 R 22.5.

Din aceeași categorie...

Back to top button