AnvelopeInfoTech

Anvelope pentru fiecare sezon sau All Season?

O apariţie mai nouă în portofoliul producătorilor premium de anvelope sunt anvelopele All Season. Până în acest moment, cel puţin pe segmentul premium, nu erau disponibile astfel de produse.

Producătorii au preferat să îşi promoveze vârfurile de gamă atât pentru vară, cât şi pentru iarnă. Întrebarea care se pune acum este: aleg anvelope speciale pentru fiecare sezon sau anvelope All Season? Răspunsul la această întrebare este foarte mult legat de activitatea pe care o desfăşori.

Dacă eşti un utilizator privat, persoană fizică, şi nu rulezi mulţi kilometri lunar, atunci o anvelopă All Season te va scuti de logistică schimbării anvelopelor primăvară şi toamna, costul şi efortul depozitării. Această soluţie se poate aplica rulajului cu preponderenţă urban cu maşini de putere mică. Pe de altă parte, dacă deţii o maşină puternică şi rulezi mulţi kilometrii pe an, mai ales în afară oraşului, atunci cea mai bună soluţie este câte un set de anvelope pentru sezonul de vară şi pentru cel de iarnă.

Anvelope pentru fiecare sezon sau All Season?

Explicaţia vine din caracteristicile foarte diferite ale celor 2 tipuri de anvelope: de iarnă şi de vară. Aceste anvelope, pe lângă diferenţa vizibilă a profilului anvelopei (desenul benzii de rulare) au şi o compoziţie diferită a cauciucului din care sunt produse. Producătorii le-au dezvoltat pentru fiecare sezon în parte pentru că numai în acest fel se pot obţine rezultate maxime în fiecare caz. Printre principalele caracteristici avute în vedere se află: distanţa de frânare scurtă, aderenţa laterală bună, aderenţa pe zăpadă, rezistenţa la acvaplanare.

VEZI ȘI: Continental prezintă la CeMAT 2016 soluțiile sale de management al anvelopei

Anvelopele ALL SEASON reprezintă un compromis al caracteristicilor specifice celor 2 tipuri de anvelope. Astfel, dacă vă doriţi performanţe maxime în fiecare sezon, alegeţi anvelope de vară şi iarnă. Dacă nu vreţi să aveţi bătaie de cap cu logistica înlocuirilor şi aveţi un buget mai redus, alegeţi un singur set de anvelope ALL SEASON. Dar, în acest caz, fiţi conştient că nu veţi avea performanţe similare cu anvelopele specializate.

Dacă şi iernile viitoare vor arăta ca cea din sezonul 2015-2016, probabil nici nu vom mai vorbi de anvelope de iarnă. Sper să nu fie cazul!

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button