Anvelopele Continental economisesc combustibil

Anvelopele Continental aduc economie de combustibil

Anvelopele Continental nu oferă doar o performanță de rulare și caracteristici fiabile la frânare, ci și o reală economie de combustibil.

Acest lucru a fost dovedit în cadrul competiției „Beat the Best”, în cadrul căreia participanții au putut testa eficiența economică a anvelopelor Continental de generația a treia, în comparație cu alte mărci premium.

Într-un interval de șase luni, câștigătorul din Germania a economisit 3.85 litri de combustibil la 100 de kilometri. În același interval, economia primului clasat din Cehia a fost de 2.55 litri.

Anvelopele Continental economisesc combustibil

În total, 40 de companii de transport din trei țări europene au acceptat oportunitatea de a testa eficiența consumului de combustibil a anvelopelor de camion de la Continental în propria flotă. Scopul competiției bianuale „Beat the Best” este acela de a introduce potențialul maxim de economisire al anvelopelor Continental de cea mai recentă generație.

În Germania, compania de transport Franz-Peter Vendel GmbH & Co. KG este câștigătoarea competiției. Șoferul acestei companii, Johannes Jeub a economisit cu anvelopele Continental 3.85 litri de combustibil la 100 de kilometri. Locul al doilea, cu o economie de 2.30 litri a fost șoferul Thomas Moser de la compania de transport Gotthold Haller. Și cel de-al treilea clasat, Thomas Stohrer este tot un angajat al companiei de transport Haller. Acesta a obținut o economie de 2.16 litri la 100 de kilometri.

Pentru regiunea Cehia/Slovacia, câștigătorul se numește Petr Němeček, șofer al companiei de transport Zlíntrans, care a economisit cu ajutorul anvelopelor Conti EcoPlus 2.55 litri de combustibil la 100 de kilometri. La o diferență foarte mică, cel de-al doilea clasat, Zdenek Lousek de la compania cehă de transport Roline, a obținut o economie de 2.42 litri. Locul al treilea a fost obținut de Jozef Molobicky, șofer al companiei de transport Comextrans din Slovacia, care a economisit 2.30 litri la 100 de kilometri.

Competiția de economisire de combustibil „Beat the Best” a fost înființată în anul 2008 de Continental și se desfășoară în mai multe etape. Mai întâi, șoferul sau responsabilul de parc auto al companiei de transport participante documentează pe o perioadă de șase luni consumul de combustibil cu anvelopele montate pe vehicul. După înlocuirea anvelopelor cu noile anvelope de generația a 3-a de la Continental și încă șase luni de rulare, se compară consumul de combustibil înainte și după.

La o economie de motorină de 2.55 respectiv 3.85 litri la 100 de kilometri per vehicul și un rulaj de 120.000 de kilometri pe an, companiile de transport câștigătoare economisesc între 3.000 și 5.000 de euro per camion. Acest calcul se bazează pe prețul motorinei valabil la data concursului, de circa 0.92 euro în Cehia și 1.10 euro în Germania.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker