Aparatul de bord DKV BOX EUROPE a intrat în faza finală de testare

Aparatul de bord DKV BOX EUROPE a intrat în faza finală de testare
Aparatul de bord care va fi utilizat pe întrega rețea europeană de drumuri, va fi operațional începând cu al IV-lea trimestru din 2018.

Aparatul de bord DKV BOX EUROPE, cel prin care transportatorii rutieri vor putea deconta pe viitor toate taxele de drum în Europa, se află în faza finală de testare la operatorul belgian de taxare Viapass.

Aparatul de bord DKV BOX EUROPE a intrat în faza finală de testare

De altfel, câteva mii de astfel de aparate de bord sunt testate de clienții DKV în toată Europa.

În plus, față de datele tranzacției, toate procesele asociate aparatului de bord, cum ar fi situațiile de urgență sau asistența pentru clienți, sunt controlate și testate.

Vervoer Engelbosch este primul client din Belgia care primește aparatul de bord  DKV BOX EUROPE pe care-l va utiliza în vehiculele sale destinate transportului național.

DKV BOX EUROPE poate fi comandat online din mai 2018.

Taxa de drum din Belgia va fi prima taxă care va putea fi înregistrată și decontată prin intermediul DKV BOX EUROPE din al patrulea trimestru al acestui an.

VEZI ȘI: Undă verde pentru Scania Driver Competitions în Europa

Se preconizează că taxa de drum din Germania va fi activată la începutul anului 2019, fiind urmată în primăvara anului viitor de țări DSRC (Austria, Franța, Spania, Portugalia).

Imediat după acestea, Italia va fi, de asemenea, conectată.

Obiectivul DKV este să înlocuiască treptat aparatele de bord utilizate în prezent de clienți săi, deoarece odată cu DKV BOX EUROPE, pe termen mediu, aceștia vor avea nevoie de un singur aparat de bord pentru întreaga Europă.

De asemenea, clienții nu trebuie să înlocuiască DKV BOX EUROPE pentru a putea deconta taxele suplimentare de drum.

Clienții DKV se pot înregistra online pentru alte taxe de drum și le pot conecta prin configurația de la distanță pe dispozitivul de taxare,indiferent de locul în care vehiculul se află în Europa în momentul respectiv.

În 2019, taxele pentru podurile Öresund și Storebaelt din Scandinavia vor fi decontate și ele cu ajutorul aparatului de bord DKV BOX EUROPE.

Follow #infotrucker