Aparatul de bord Toll Collect va primi un update de software în luna august

Aparatul de bord Toll Collect va primi un update de software în luna august
La finalul lunii august 2020, aparatul de bord Toll Collect va primi un update de software, care aduce diverse funcții noi pentru șofer și compania de transport.

Toll Collect a anunțat că la finalul lunii august 2020 va fi disponibil un nou software pentru aparatul său de bord, care-l va face mai intuitiv în utilizare.

Aparatul de bord Toll Collect va primi un update de software în luna august

Administatorul taxei de drum din Germania a anunțat că noul software va putea fi instalat pe aparatul de bord prin intermediul unei rețele mobile, astfel încât, camioanele nu trebuie să treacă pe la un atelier specializat.

Noul software va permite șoferului să inițializeze închiderea conturilor de numerar și, astfel, să încheie călătoria curentă. Asta înseamnă că sumele pentru facturare vor fi disponibile rapid pentru refacturare în portalul de clienți la rubrica „Tranzacții nefacturate”.

În plus, Toll Collect a făcut modificări la mesajele de eroare afișate de aparatul de bord pe ecran. O secvență scurtă de sunete care se repetă la intervale de cinci minute va semnala șoferului o eroare apărută cu procesul de taxare, iar LED-ul va lumina roșu intermitent.

În acest caz, șoferul va trebui să se oprescă în cea mai apropiată parcare și să confirme mesajul de eroare al aparatului prin apăsarea butonului „OK“. După apăsare, LED-ul va lumina roșu continuu, iar sunetele de alarmă se vor opri. Pe ecran, va fi afișat un cod de eroare.

VEZI ȘI: Prețurile de transport diferite nu reprezintă o problemă de concurență, spune Comisia Europeană

Apoi, șoferul va trebui să facă facă plata taxei prin intermediul aplicației mobile Toll Collect, respectiv să contacteze un partener de reparații.

Mesajul DE TOLL-FREE pentru vehiculele <7.5 tone
După update, aparatul va afișa un nou mesaj atunci când vehiculul are o masă totală maximă autorizată mai mică de 7.5 tone și, prin urmare, nu mai este supus taxării. Pe ecran va apărea mesajul „DE TOLL-FREE”, iar LED-ul va lumina verde continuu, deoarece aparatul de bord va fi funcțional.

O altă caracteristică nouă este că transmiterea datelor de taxare va fi indicată printr-un mic simbol al antenei. Când simbolul dispare, transmisia este completă.

Noul ”Info” din meniu va permite unui partener de service să identifice și să rezolve foarte repede eroarea stocată. Acest lucru grăbește reparațiile și economisește timpul șoferului și al companiei de transport.

Mai multe informații găsiți aici – https://www.toll-collect.de/static/lernsoftware/obu/zme/index_en.html

Follow #infotrucker