Aparatul de bord UTA One® simplifică operatiunile transportatorilor români

Aparatul de bord UTA One®, simplifică operatiunile transportatorilor români
În luna aprilie, grupul UTA, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de combustibil și servicii pentru transportatori și flote auto, a lansat prima soluție interoperabilă care integrează diferitele sisteme de plată a taxelor de drum din Europa - UTA One®.

UTA One®, primul dispozitiv pentru decontarea pan-europeană a taxelor de drum (EETS), a fost dezvoltat pentru noul standard european la care se aliniază  toate statele membre, Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS).

Aparatul de bord UTA One® simplifică operatiunile transportatorilor români

UTA One® este o premieră în domeniu în Europa: noua soluție are în prezent cea mai mare acoperire în Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global în toate statele UE participante.

UTA One® aduce astfel o simplificare majoră în operațiunile transportatorilor europeni, care aveau până acum nevoie de câteva tipuri diferite de dispozitive la bord pentru a face față celor câteva zeci de sisteme de achitare a taxelor de drum existente în Europa.

Cu UTA One®, transportatorii vor putea circula liber în toată Europa, având asigurată decontarea automată a taxelor de drum și emiterea unei singuri facturi UTA.

UTA One® a fost deja implementată de companii de transport din România, care și-au echipat camioanele cu noile dispozitive pentru achitarea taxelor de drum.

Noi am fost printre primii transportatori români care am trecut la UTA One și suntem foarte mulțumiți de schimbare!

Dorin Bozan, Director Transport al companiei Sanex COM

„Avem 27 de camioane Mercedes, iar rutele noastre principale sunt Austria, Belgia, Franţa, Germania și Italia. Am înlocuit device-urile anterioare (fiecare camion avea câte cel puțin 3 astfel de dispozitive, care ocupau spațiu pe bord), iar șoferii ne spun că simt nu doar mai mult confort, ci și mai multă siguranță în condus, pentru că s-a marit și câmpul vizual.

Aparatul de bord UTA One®, simplifică operatiunile transportatorilor români

Plus că aparatele UTA One au fost foarte ușor de instalat și  implementat, astfel încat colegii noștri le-au primit cu bucurie”, a adăugat Dorin Bozan.

VEZI ȘI: Noul Audi A1 Sportback și-a făcut debutul pe piață

Pentru început, UTA One® acoperă opt sisteme de taxe de drum: Austria, Belgia, inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franța, Italia, Polonia (A4), Portugalia și Spania. Foarte curand, în a doua jumătate a anului 2018, Germania și alte țări europene vor fi adaugate si conectate flexibil, în mod automat, prin update over-the-air.

Numărul de țări conectate va continua să crească pe măsură ce noi sisteme de taxe de drum se vor alinia la standardele EETS. Noua opțiune de update automat, împreună cu integrarea tuturor tipurilor de tehnologii existente in sistemele de taxe de drum europene (GNSS și DSRC) fac din UTA One® o soluție foarte adaptabilă în viitor.

UTA One® oferă în plus posibilitatea activării și dezactivării contextelor privind taxa de drum în mod individual, precum și reduceri direct la operatorii taxelor de drum.

Transportatorii români parcurg zeci de mii de kilometri în fiecare lună, traversând Europa. Aparatele la bord pentru taxele de drum sunt unul din lucrurile care le complică destul de mult activitatea, pentru că fiecare țară are un alt sistem de taxare, alte costuri, alte proceduri și, prin urmare, era nevoie de cate un alt aparat la bord. Cu UTA One®, totul este mult mai simplu, în toate țările Uniunii Europene!

Iulian Alexe, Director General UTA România & Bulgaria

UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG) se numără printre furnizorii de top din Europa în domeniul cardurilor de alimentare cu combustibil și de servicii.

Cu cardurile UTA, transportatorii pot alimenta cu combustibil, indiferent de marcă și fără numerar, la peste 54.000 de stații de alimentare din 40 de țări europene.

UTA asigura si decontarea taxelor de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți.

Aparatul de bord UTA One®, simplifică operatiunile transportatorilor români

Follow #infotrucker