Știri

Au apărut deja primele probleme de aprovizionare cu bunuri în Marea Britanie

După ce Franța a anunțat închiderea granițelor cu Marea Britanie și restricțiile impuse de alte țări din UE, au apărut deja primele probleme de aprovizionare cu bunuri de consum peste Canalul Mânecii.

Legumele și fructele proaspete sunt deja aproape epuizate în Marea Britanie, iar șoferii nu mai riscă să traverseze Canalul Mânecii pentru că nu știu ce îi așteaptă la întoarcerea pe continent.

Au apărut deja primele probleme de aprovizionare cu bunuri în Marea Britanie

Asociațiile și sindicatele din Marea Britanie au emis astăzi o serie de avertismente referitoare la aprovizionarea cu bunuri de consum, în special alimente proaspete, spunând că rutele prin portul Dover și Eurotunnel erau principalele căi de aprovizionare cu aceste tipuri de mărfuri.

Primele semnale au apărut de la retailerul britanic Sainsbury’s care și-a arătat îngrijoararea că în următoarele zile nu va putea alimenta rafturile supermaket-urilor sale cu legume și fructe proapsete dacă Franța nu va redeschide granițele după cele 48 de ore anunțate.

Companiile de transport au cerut de urgență specificări clare legate de statutul șoferilor de camion și a transporturilor la revenirea acestora din Marea Britanie pentru că nu vor să riște blocarea șoferilor în carantină.

Richard Burnett, directorul asociației de transport și logistică RHA din Marea Britanie, a spus luni că principala problemă o reprezintă acum transportul de mărfuri proaspete și bunuri perisabile. Asociația companiilor din retail BRC solicită guvernului britanic și Parlamentului European să găsească rapid soluții pragmatice pentru a evita un haos în aprovizionarea populației înainte de Crăciun.

VEZI ȘI: Franța a interzis pentru 48 de ore traficul de mărfuri și pasageri, din Marea Britanie

”În acest moment depozitele sunt pline cu mărfurile ajunse în weekend, dar acestea se vor goli rapid dacă Franța prelungește termenul anunțat de 48 de ore”, a Andrew Opie, reprezentantul asociației BRC.

În această perioadă ar traversa Canalul Mânecii peste 10.000 de camioane zilnic, dublu față de o perioadă obișnuită de decembrie, conform oficialilor portului Calais.

Prim-ministrul Boris Johnson a convocat pentru luni o întâlnire de criză, punctul principal de discuție fiind circulația mărfurilor de strictă necesitate și cele medicale, după ce Franța și alte state ale UE au restricționat accesul spre și dinspre Marea Brtianie.

Oricum, situația la Eurotunnel și pe rutele spre și dinspre portul Dover era tensionată și aglomerată în această perioadă din cauza transporturilor de Crăciun și a transporturilor masive de echipament medical, dar închiderea granițelor riscă să arunce tot Regatul Unit într-un haos general.

Din aceeași categorie...

Back to top button