SigurantaȘtiri

Aplicația care avertizează șoferii în cazul în care un alt participant la trafic circulă pe contrasens

Bosch a dezvoltat o aplicație care îi avertizează pe participanții la trafic în momentul în care un alt participant la trafic circulă pe contrasens.

Șoferii care circulă pe contrasens sunt extrem de periculoși, iar riscul la care îi expun pe ceilalți participanți la trafic este unul enorm. Din această cauză, Bosch a dezvoltat o aplicație care să-i avertizeze pe participanții la trafic cu privire la șoferii care circulă pe contransens.

Aplicația care avertizează șoferii în cazul în care un alt participant la trafic circulă pe contrasens

Conform unui raport, în Germania, anual sunt semnalate 2.000 de astfel de situații în care șoferii neatenți intră pe contrasens și pun în pericol viețile celorlalți.

Cu doar câteva mii de linii de cod, compania germană a reușit să genereze un software care să-i atenționeze pe ceilalți. În prezent, sistemul funcționează având la bază o aplicație radio și este disponibil în 13 state din Europa.

În Germania, acest serviciu poate fi auzit și prin intermediul radiourilor Antenne Bayern și Rock Antenne. Până în acest moment, au fost înregistrate 400.000 de conturi pentru aplicația dezvoltată de Bosch.

VEZI ȘI: MHS Holding și ZIEGLER vor asambla vehicule pentru stingerea incendiilor la Sibiu

Mai mult decât atât, nemții spun că aproximativ 15 aplicații de navigație, streaming și radio au integrat software-ul care anunță prezența unui șofer pe contrasens. Iar astfel, informația poate ajunge la vâteva milioane de utilizatori din Euopa.

Aplicația care avertizează șoferii în cazul în care un alt participant la trafic circulă pe contrasens

„Fără decese cauzate de șoferii care din neatenție ajung să circule pe contrasens. Acesta este țelul Bosch”, a declarat Markus Heyn, membru în consiliul de administrație Bosch.

Unul dintre cele mai populare servicii de navigație care a adoptat software-ul Bosch este Karta GPS.

În prezent, aplicația a fost descărcată de peste 8 milioane de ori, iar lunar există circa un milion de utilizatori activi. Șoferi din peste 140 de țări folosesc această aplicație, iar mulțumită software-ului Bosch, utilizatorii vor primi o alertă în momentul în care pe drumul pe care îl utilizează a pătruns un șofer care rulează pe contrasens.

Din aceeași categorie...

Back to top button